Tarragona

Dirigents de CDC i del govern treuen importància al possible relleu de Duran

Rigau està convençuda que no farà trontollar la federació i Santi Vila ho troba natural

RedaccióActualitzat

La possible renuncia de Josep Antoni Duran i Lleida no farà trontollar la federació de Convergència i Unió, segons la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. En declaracions des de Tarragona l'endemà de saber-se que el líder d'UDC rumia plegar de número dos de CiU, Rigau, de CDC, diu que el partit té prou força i prou mecanismes per superar el relleu sense gaire trasbals. Rigau recorda que ja es va superar la marxa del president Pujol de la política activa sense problemes.

Rigau s'ha situat en un escenari dibuixat només arran d'una informació periodística que encara no ha estat confirmada pel protagonista. Duran i Lleida manté el silenci sobre el seu relleu i només Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat i la dona d'Unió al govern, va reconèixer en una entrevista al 3/24 que la reflexió hi és, però que encara no hi ha cap decisió presa.

De dins de l'organització política van transcendint les consideracions de diversos dirigents. A la de Rigau i Ortega també s'hi ha d'afegir la del secretari d'Organització, Josep Rull, que, tot i atendre els "tempos" i esperar que es confirmi la notícia, va deixar anar que no tindria sentit que Duran plegués de número dos de CiU i es mantingués com a portaveu de la formació al Congrés dels Diputats.

També n'ha parlat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que creu que el grup parlamentari de CiU a Madrid és "un aliat i un instrument necessari" en el procés de transició nacional que lidera el president de la Generalitat. Per això, Vila assegura que el grup ha de tenir "un lideratge fort" i estar "perfectament alineat" amb el projecte sobiranista. De Duran, Santi Vila s'ha limitat a dir-ne que és "un polític brillant", i que veu "lògic" que es plantegi plegar de la mateixa manera com "els sants pares i els reis també canvien".

El dirigent d'Unió Josep Maria Pelegrí, que tenia una reunió al Ministeri d'Agricultura, ha esquivat la premsa i no s'ha volgut pronunciar sobre el futur del seu cap de files.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut