Evolució de la prima de risc espanyola.
Evolució de la prima de risc espanyola.
Madrid

La prima de risc espanyola cau fins al nivell més baix des del maig del 2010

Les mesures extraordinàries del BCE impulsen l'Ibex-35 i fan caure la prima a una cota que no es veia des del rescat de Grècia

RedaccióActualitzat

L'efecte Draghi continua. Després que dijous el president del Banc Central Europeu va fer públiques les noves mesures per impulsar l'economia a la zona euro, les borses no han deixat de pujar. L'Ibex-35 s'ha apuntat aquest dilluns la tercera pujada consecutiva (+0,9%) i ha tancat a tocar dels 11.200 punts, un registre que no aconseguia des de fa quatre anys. La resta de parquets europeus també han acabat la sessió en números verds, encara sota l'efecte de la reducció dels tipus d'interès al 0,15% i de la injecció de 400.000 milions perquè els bancs donin crèdit a les famílies i les empreses. 

En paral·lel, els tipus d'interès del deute espanyol continuen també batent rècords a la baixa. Els bons espanyols a 10 anys s'han situat en el 2,57%, un nivell fins i tot inferior al dels bons nord-americans. Això ha fet que la prima de risc espanyola hagi caigut fins als 120 punts bàsics, el nivell més baix des del maig del 2010, una cota que no es veia des del primer rescat de Grècia. En plena crisi econòmica, l'estiu del 2012, la prima de risc va arribar als 660 punts. 

Segons el govern espanyol, aquesta davallada de la prima de risc és una mostra de la incipient recuperació econòmica. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que això permetrà un millor finançament de les administracions i de les empreses.

A Portugal, mentrestant, el govern ha admès que negocia noves retallades amb la troica (FMI, BCE i CE) per poder rebre l'últim tram del rescat. El Constitucional portuguès va vetar diverses de les obligacions fixades per la troica, cosa que ha deixat un forat de 1.300 milions d'euros als pressupostos públics.

 

Anar al contingut