El nou portal de periodisme d'investigació, "Crític", ha impulsat l'etiqueta #SentitCritic.
El nou portal de periodisme d'investigació, "Crític", ha impulsat l'etiqueta #SentitCritic.
Barcelona

Neix "Crític", un mitjà digital especialitzat en periodisme d'investigació

Els impulsors són una cooperativa de periodistes provinents de l'Anuari Mèdia.cat

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts 10 de juny ha nascut un nou mitjà digital especialitzat en periodisme d'investigació. Es diu "Crític" i els seus impulsors són una cooperativa de periodistes provinents de l'Anuari Mèdia.cat. Al capdavant del projecte hi ha professionals com Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila. 

Avui arrenquen una campanya de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir el capital inicial i poder publicar al setembre. La seva aposta es basa en la publicació d'un reportatge d'investigació setmanal, prioritzant el periodisme de dades, el "fact checking" i l'anàlisi de l'activitat d'administracions i grans corporacions privades. Segons afirmen, política, economia i societat seran els seus grans eixos.

El nou portal es finançarà, segons expliquen en un comunicat, mitjançant la subscripció i també tindrà periòdicament monogràfics en paper.

"Apostem pel periodisme reposat o 'slow journalism': menjar poc i pair bé. Volem defugir el 'fast food' informatiu i el 'periodisme de tuits'", afirmen sobre el projecte.

Fa pocs dies, abans de desvelar la seva iniciativa, ja van llançar aquest vídeo de presentació a través del compte de Twitter que van obrir @SentitCritic, amb l'etiqueta #SentitCrític

Anar al contingut