Barcelona

Geli reclama la refundació del PSC i adverteix que si no es fa s'anirà cap a la desaparició

La diputada crítica del PSC diu que cal una refundació per aconseguir un partit que doni cabuda a amplis sectors, tant des del punt de vista social com nacional, i afegeix que si això no és possible s'anirà cap a la desaparició

RedaccióActualitzat

L'endemà que Pere Navarro hagi anunciat que renunciarà a la primera secretaria del PSC en el Consell Nacional de dissabte, la diputada crítica del PSC Marina Geli ha dit a "Els Matins" de TV3 que cal una refundació per aconseguir un partit que doni cabuda a amplis sectors, tant des del punt de vista social com nacional, i afegeix que si això no és possible s'anirà cap a la desaparició.

Preguntada sobre si la marxa de Navarro és la millor solució per al PSC, l'exconsellera de Sanitat creu que depèn del que es faci ara. "Jo ja vaig dir que no era un tema de persones. Tot dependrà del que faci la gestora que ara es creï." Una gestora, ha explicat, que s'ha de crear com a molt tard dissabte i que ha de "reescriure el projecte" a través d'un "procés participatiu, que s'ha d'escoltar també "la molta gent que hi ha fora". En aquest sentit, ha recordat que ja no forma part de l'executiva i, per tant, no pot anar al consell, només com a diputada sense veu, però assegura que se sent representada per altres persones com Àngel Ros.

En qualsevol cas, creu que ara és el moment d'anar tots junts: "Hem d'anar a un congrés de refundació." "Aposto per la refundació a curt termini. Sincerament i sense personalismes, redefinir el projecte abans de l'estiu, això sí." En la mateixa línia, vaticina "nous temps, noves formes de fer política" i considera que, tot i que la formació està en crisi, "no vol dir que no ens puguem reconstruir". "Defenso un partit que continuï fent de baula. Hi som a temps", assegura. I afegeix: "La història ens diu que el moviment socialista a Catalunya ja va viure diàspores i refundacions."

"El PSC ha de tornar al grup de partits que creuen que es pot fer la consulta"

Després d'assegurar que "vaig pensar que el sobiranisme ens uniria", la diputada díscola ha manifestat que creu que el PSC ha de tornar al grup de partits que creuen que es pot fer la consulta.

Finalment, la diputada creu que una baula per al PSC és la territorial. En aquest sentit, creu que el partit ha de decidir si segueix aquest camí o només vol ser representatiu a l'àrea metropolitana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut