Barcelona

Collboni, Ros, Ballesteros i Marín no lluitaran pel lideratge del PSC

Cap dirigent del PSC es postula clarament per substituir el dimissionari Pere Navarro, i només Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, es mostra poc contundent

RedaccióActualitzat

Cap dirigent del PSC es postula clarament per substituir el dimissionari Pere Navarro, l'endemà del seu anunci. L'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, no entrarà en la cursa per ser el nou primer secretari del partit, un cop Pere Navarro ha renunciat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Collboni se n'ha desmarcat i ha deixat clar que les seves aspiracions estan centrades únicament a ser el nou alcalde de Barcelona.

"Vaig abandonar fins i tot l'escó en el Parlament de Catalunya per dedicar-me completament a la ciutat i jo crec que això és incompatible amb qualsevol altra tasca i que la gent que va participar a les primàries i la gent de Barcelona no ho entendria d'una altra manera", ha exposat.

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha apostat perquè el pròxim primer secretari sigui elegit "de forma directa per la militància" i, juntament amb d'altres socialistes, defensa que hi hagi un congrés extraordinari abans de l'estiu que ratifiqui el líder, esculli direcció i estableixi el full de ruta del partit. En aquest sentit, Collboni creu que la millor solució per al PSC és seguir el model de successió encetat pel PSOE, que escollirà el relleu de Rubalcaba a través del vot de la militància el 13 de juliol que ve.

Amb l'adéu de Navarro, per mirar de respondre a la pregunta "I ara què?" s'ha apuntat que el PSC queda en mans del municipalisme. Hi ha diversos noms que destaquen, entre els quals el del lleidatà Àngel Ros. Però des de Lleida, l'alcalde Ros ja ha confirmat que no entrarà a la travessa per buscar primer secretari general dels socialistes.

"La meva prioritat clara són les eleccions municipals a Lleida; per tant, no em presentaré a primer secretari general del partit", ha dit.

Tot i això, Ros diu que estaria disposat a formar part d'una comissió gestora. Pel que fa als possibles candidats, no descarta ningú, tampoc els del sector crític. I opina que ara s'estan començant a donar les condicions per a una reforma constitucional que pogués encabir el dret a decidir dels catalans.

Tampoc l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, té la intenció d'ocupar el càrrec que deixa vacant Navarro. Ballesteros ha destacat la feina pedagògica de Navarro entorn del federalisme i ha dit això quan li han preguntat pel que li passa al PSC: "Al PSC li passa el que li passa a la societat catalana. Que hi ha tensió, que es poden produir fractures. I que la gent som persones i també es cansen de defensar contra corrent un projecte que jo crec que és finalment guanyador".

"Jo no seré candidat. La meva única passió és Tarragona, vull treballar per Tarragona, el meu únic objectiu són els tarragonins i les tarragonines".

Segons l'alcalde de Tarragona, el nou primer secretari del PSC ha de ser valent, bon comunicador i que sintonitzi amb les necessitats socials que pateix el país.

Des de l'Hospitalet, Núria Marín, l'alcaldessa del segon municipi en població de Catalunya, s'ha descartat "clarament", i ha apuntat que seria interessant que el nou líder fos diputat al Parlament, ja que li donaria de seguida més visibilitat.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha estat la menys contundent i es manté a l'expectativa.

La socialista Rocío Martínez Sampere ha demanat temps per buscar el nou líder i s'ha mostrat compromesa amb el projecte del PSC, però sense renunciar a la defensa del dret a decidir.

I des de l'aparell, Celestino Corbacho ha demanat que es faci un congrés abans de l'estiu per decidir la nova direcció i ha reclamat que, un cop triada, tot el partit vagi a l'una. Per ell, no és una qüestió de renovació, sinó d'enfortir el lideratge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut