Barcelona

El Consell d'Estat insta Wert a "reformular en conjunt" el decret sobre l'escolarització en privades per l'ensenyament en castellà

Un informe al qual ha tingut accés TV3 assegura que no s'ha calculat seriosament el cost de la mesura ni l'efecte crida que pugui generar assumir l'escolarització en castellà en centres privats

RedaccióActualitzat

Un informe del Consell d'Estat al qual ha tingut accés TV3 demana al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que reformuli de dalt a baix el projecte de reial decret que desplega un dels punts més polèmics de la LOMCE: el que preveu que l'administració pagui l'escolarització en centres privats dels alumnes que vulguin el castellà com a llengua vehicular.

Però són molts els punts que el dictamen qüestiona. Per exemple, que no s'ha calculat seriosament el cost de la mesura ni l'efecte crida que pugui generar. També critica que no es posi límit al cost de la plaça que pagaria la comunitat autònoma.

El Consell d'Estat apunta diversos buits. Per exemple, diu que no queda regulat què passaria si l'única escola que es pot assignar no agrada als pares per motius ideològics. També considera que està definida amb conceptes jurídics poc sòlids la distància de casa a la qual es pot escolaritzar els alumnes.

Tot plegat, segons el dictamen, està mal definit i proposa que es refaci. El Consell d'Estat és el principal òrgan consultiu del govern espanyol, però els seus dictàmens no són vinculants.

 

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut