Fellines

Uns activistes s'encadenen durant nou hores a seixanta metres d'altura per protestar contra la MAT a Fellines

Els quatre activistes contraris a la línia de molt alta tensió a Fellines abandonen la protesta amb l'ajuda dels bombers

RedaccióActualitzat

Quatre activistes que estan en contra de la instal·lació de la línia de molt alta tensió, la MAT, s'han penjat durant nou hores dalt d'una de les torres elèctriques al nucli de Fellines, al Gironès, cosa que ha obligat a interrompre les obres. L'objectiu dels activistes, fer evident el seu rebuig al traçat de la línia, per la proximitat a diverses cases i granges.

Tres dels activistes han pujat uns 60 metres amb arnesos i cadires de plàstic, han lligat les cadires a les torres i s'hi han assegut. Una altra activista s'ha penjat una mica més avall, a 10 metres, mentre una vintena de persones els donava suport al grup des de sota les torres.

La protesta ha començat a les nou del matí i s'ha allargat fins a mitja tarda. Els activistes han acceptat baixar voluntàriament de la torre, però han requerit l'ajuda dels bombers, que han trencat les cadenes i els han lligat amb cordes per assegurar el descens. El rescat s'ha allargat tres hores i ha acabat amb aplaudiments cap als activistes. Un cop a terra, el Servei d'Emergències Mèdiques ha atès les tres noies i el noi que s'havien enfilat a la torre i els Mossos d'Esquadra els han identificat.

Actualment, en tot el tram de la MAT que està en construcció, entre Bescanó i Santa Llogaia, ja hi ha totes les torres alçades, i el que està fent Red Eléctrica és l'estesa del cable.

Prop de la torre elèctrica, també a Fellines, un activista anti-MAT es va atrinxerar el 8 de gener dins d'un cotxe enterrat allà on havia d'anar una torre, i l'operació per alliberar-lo es va allargar onze hores. Els bombers van haver de provar diversos mètodes per treure'l, i  és que l'home havia construït un túnel que el portava des d'una caravana fins a l'interior del cotxe que havia enterrat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut