Antonio Beteta, acompanyat de la secretària general de la Coordinació Autonòmica i Local, Rosana Navarro. (Foto: ACN)
Antonio Beteta, acompanyat de la secretària general de la Coordinació Autonòmica i Local, Rosana Navarro. (Foto: ACN)
Barcelona

Madrid anuncia que el 2 de juliol transferirà a la Generalitat 912 milions del fons de liquiditat

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques diu que un centenar de milions d'aquests diners es destinaran als farmacèutics

RedaccióActualitzat

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, va assegurar aquest dimarts a Barcelona que el 2 de juliol transferirà a la Generalitat 912 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmica. Una part d'aquests diners, 105 milions, haurà de servir per començar a pagar els endarreriments que es deuen a les farmàcies catalanes.

Beteta també va afirmar que el nou sistema de finançament autonòmic aportarà més ingressos a les comunitats autònomes. De moment, no hi ha cap data fixada perquè encara ha de rebre les demandes de les autonomies. De Catalunya, va dir que no n'ha rebut cap proposta: "Nosaltres desconeixem una proposició específica de la Generalitat de Catalunya, més enllà del balanç que està fent en relació amb l'actual sistema que el caracteritza com a insuficient i que no cobreix les seves expectatives".

En una entrevista al programa "2324", la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha respost les declaracions de Juan Antonio Beteta. Per Ortega, la nova proposta de finançament arribarà amb la consulta del 9 de novembre: "El que hi ha en aquest moment és que s'ha d'eixugar i canviar aquest dèficit que hi ha de l'Estat a Catalunya, i buscar un sistema de finançament que ens permeti realment poder donar resposta a les necessitats que tenim com a país".

 

 

 

Anar al contingut