Barcelona

Elena deixa el PSC i posa en marxa l'escissió

El líder d'Avancem abandonarà el Grup Socialista al Parlament i congelarà la seva militància davant la impossibilitat de presentar una candidatura alternativa a Iceta

RedaccióActualitzat

El corrent crític Avancem fa els primers passos per a l'escissió del PSC. Un dels seus líders, Joan Ignasi Elena, abandonarà el Grup Socialista al Parlament i "congelarà la militància" del partit.

El corrent crític fa aquest moviment davant la impossibilitat de presentar una candidatura alternativa a Miquel Iceta per dirigir els socialistes catalans.

Elena no sap encara si deixarà també la cambra catalana o si s'hi quedarà en el grup dels no adscrits, ja que el reglament del Parlament no li permet integrar-se al Grup Mixt.

"No tinc decidit si deixaré l'escó o aniré al grup de no adscrits. Crec en la política i no vull decebre ni marxant ni aferrant-me al càrrec", ha dit Elena en roda de premsa a Barcelona.

Elena, juntament amb Geli i Ventura, són els diputats crítics del PSC que van ser sancionats perquè van votar "sí" en la votació del Parlament en què es reclamava el traspàs de les competències per convocar una consulta a Catalunya.

Precisament, Geli, Elena i Ventura van explicar en el moment de trencar la disciplina de vot a favor del dret a decidir que ho feien "perquè molts es puguin quedar al PSC".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut