Barcelona

Miquel Iceta afirma que Joan Ignasi Elena s'equivoca i es precipita deixant el PSC

L'aspirant a liderar el PSC creu que el diputat crític es precipita abandonant el partit

RedaccióActualitzat

El diputat i aspirant a liderar el PSC Miquel Iceta considera un error la marxa del diputat crític Joan Ignasi Elena del partit, i ha negat que el PSC afronti un risc de fractura: "No estem davant d'una escissió, estem davant d'un degoteig."

En declaracions a l'espai "Polièdric", de Catalunya Informació, Iceta ha dit que Elena hauria d'"haver-se esperat" a prendre una decisió així, ja que el partit s'acosta a un congrés extraordinari: "Jo crec que ha comès un error. Primer, s'hauria hagut d'esperar. Tota nova situació ofereix noves oportunitats i noves possibilitats." Segons el dirigent del PSC, "és bastant més sensata" la posició de Marina Geli i de Núria Ventura", que, de moment, continuaran en el partit i en el grup parlamentari.

Miquel Iceta ha revelat que aquest dimecres havia parlat amb Elena després de l'anunci que deixava el partit. "Les decisions irreversibles són molt arriscades", ha advertit Iceta, que ha afegit que la millor manera que el líder d'Avancem mostrés la seva discrepància hauria estat presentant candidatura al lideratge del partit i explicant el seu projecte.

La comissió gestora que governa el PSC fins al congrés del partit està convençuda que Joan Ignasi Elena tornarà el seu escó. El cap del corrent crític Avancem anunciava ahir la seva marxa del partit, però no va donar detalls del seu futur polític i ni de si mantindrà el seu escó com a diputat no adscrit. Les també crítiques Marina Geli i Núria Ventura no han seguit els passos d'Elena, i prefereixen esperar a posicionar-se i veure si encara hi ha marge per donar cabuda a tothom dins del PSC.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut