Lleida

L'exconseller Jordi Ausàs ha estat condemnat a 4 anys de presó per contraban de tabac

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys de presó l'exconseller de Governació de la Generalitat, el republicà Jordi Ausàs, pels delictes de contraban de tabac i participació en un grup criminal, segons la sentència que ha transcendit aquest dijous.

Ausàs va negar els fets, però els vuit vídeos que es van aportar com a prova, en què es veia l'exconseller carregant bosses negres al seu cotxe acompanyat d'altres acusats, han estat determinants per als arguments de la fiscalia, que sosté que Ausàs era l'encarregat de traslladar el tabac de dins les bosses negres des d'un magatzem fins a casa seva, l'empaquetava i després el portava a Barcelona per vendre i distribuir.

Aquesta activitat delictiva la va fer coincidir amb el càrrec de conseller de Governació, com a mínim sis mesos, abans de deixar-lo, el 2010. Set integrants més de la xarxa de contraban, entre ells dos brigades de la Guàrdia Civil, han estat també condemnats per aquests mateixos fets.

El fiscal havia demanat cinc anys i nou mesos de presó per a l'exalcalde de la Seu d'Urgell i exmilitant d'Esquerra pel delicte de contraban i vuit mesos més per participar en grup criminal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut