Un centenar de centres ja han participat aquest curs en un programa pilot sobre el voluntariat.
Un centenar de centres ja han participat aquest curs en un programa pilot sobre el voluntariat.
Barcelona

Els estudiants de Secundària hauran de fer treballs en el tercer sector per poder treure's el títol

Ensenyament creu que és important que els alumnes descobreixin la importància del treball en el tercer sector

RedaccióActualitzat

Tots els estudiants de Secundària hauran de fer serveis comunitaris en entitats socials per poder treure's el títol. El Departament d'Ensenyament creu que és important que els alumnes descobreixin la importància del treball en el tercer sector i, és per aquest motiu, que, a partir del pròxim curs, el treball social serà obligatori per als estudiants d'entre 12 i 16 anys.

A la comissió d'Ensenyament del Parlament, la consellera Irene Rigau ha explicat que el departament vol que els joves aprenguin "a descobrir l'altruisme". Un centenar de centres escolars ja han participat aquest curs en un programa pilot sobre el voluntariat i, a partir del mes de setembre, es començarà a estendre a la resta d'instituts.

"Pocs canvis" per la LOMCE

Pel que fa a l'aplicació de la LOMCE, la consellera ha dit que preveu "pocs canvis" i ha admès que el curs es tanca sense tenir enllestits els currículums de 1r, 3r i 5è de primària. Tanmateix, reitera que no cal tocar els llibres de text i que la dedicació horària de cada assignatura la podran fixar els centres dins d'uns marges establerts pel departament.

Rigau també ha anunciat que, de cara al curs vinent, a les escoles catalanes hi haurà una nova assignatura, alternativa a la religió, sobre els valors cívics i culturals de la nostra societat i ha confirmat que la música i la plàstica continuaran rebent el mateix tracte que fins ara.

Anar al contingut