Pablo Iglesias, el líder de Podem, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Pablo Iglesias, el líder de Podem, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Mèrida

Els premis extraordinaris de Batxillerat d'Extremadura insten els aspirants a convèncer un amic per no votar Podem

Els alumnes han d'explicar com convèncer un amic per no votar la formació en les proves pels premis extraordinaris de Batxillerat d'Extremadura

RedaccióActualitzat

"Un amic pensa votar Podem. Recomana-li no fer-ho i dóna-li arguments en aquest sentit en 80 paraules". Es tracta d'una de les preguntes de la prova d'anglès que el passat 17 de juny van haver de respondre els més de 300 alumnes que opten als premis extraordinaris de Batxillerat d'Extremadura i que ha desfermat la polèmica a la comunitat.

La prova consistia en una anàlisi de text en anglès sobre la irrupció de Podem en el panorama polític espanyol i el "debilitament" dels dos partits majoritaris, PSOE i PP, en les passades eleccions europees. En l'examen, que reprodueix una anàlisi de la BBC, també se'ls preguntava, entre d'altres coses, què calia fer per canviar la política espanyola o que descrivissin el panorama polític actual.

El sindicat STE d'Extremadura i Comissions Obreres d'Extremadura han denunciat els fets. Comissions Obreres d'Extremadura demana "invalidar els resultats d'aquesta avaluació" i considera "necessari" repetir-la per "tendenciosa, improcedent i inapropiada", a banda de tenir "pretensions de manipulació ideològica que no s'ajusta al que estableix la normativa que regula els premis".

Per CCOO, cal veure com es valoraran les respostes dels joves que tenen entre 17 i 18 anys, molts dels quals ja van ser convocats a les urnes en les passades eleccions europees. També asseguren que poden ferir sensibilitats, tant a la formació política com als mateixos alumnes i famílies, i que es podria agreujar si a banda del coneixement de l'idioma es pogués valorar el contingut polític de la resposta.

Anar al contingut