El president de la Generalitat, Artur Mas, saluda Felip VI després de la cerimònia de proclamació celebrada al Congrés dels Diputats. (Foto: ACN)
El president de la Generalitat, Artur Mas, saluda Felip VI després de la cerimònia de proclamació celebrada al Congrés dels Diputats. (Foto: ACN)
Barcelona

La Generalitat veu una oportunitat en la visita de Felip VI a Girona per poder-se trobar amb Mas

La data podria coincidir amb la visita que el nou monarca farà al Fòrum Impulsa de Girona, el dijous 26 de juny

RedaccióActualitzat

El govern veu amb bons ulls que el president Artur Mas i el rei Felip VI tinguin un primer contacte la setmana que ve. La data podria coincidir amb la visita que el nou monarca farà al Fòrum Impulsa de Girona, el dijous 26 de juny. Tot i que hi ha la voluntat per part de la Generalitat, la trobada encara no està tancada, segons ha explicat a "El Matí de Catalunya Ràdio" la vicepresidenta catalana. Joana Ortega ha recordat que s'ha de ser conscient dels "tempos", remarcant que només farà una setmana de la seva proclamació com a nou monarca espanyol.

Malgrat qualificar el discurs de Felip VI de previsible, la número dos del govern ha subratllat com a positives algunes apel·lacions, com les fetes a la diversitat, la connexió entre ciutadania i institucions i al respecte a la llengua, així com de la recerca del diàleg, en què el monarca pot tenir un "paper facilitador", com ja va apuntar Artur Mas.

A la possible trobada entre el rei i el president Mas, també s'hi ha referit en el programa de Mònica Terribas el patró de la Fundació Príncep de Girona, Josep Lagares, que confia en el paper de mediador del nou monarca.

Ortega també ha explicat que està mantenint reunions discretes amb la seva homòloga espanyola Soraya Saénz de Santamaria, però que les posicions sobre la consulta continuen allunyades. Espera, però, que aviat es puguin concretar reunions amb ministres per mantenir oberts els ponts de diàleg.

 

 

Anar al contingut