Imatge d'un tren de Rodalies. (ACN)
L'Hospitalet de Llobregat

Els talls de cable a l'Hospitalet provoquen incidències a les línies de rodalies R1, R3, R4, R7 i RG1

Es manté la mitja hora de retard a les línies de rodalies de Renfe del Maresme (R1), Vic (R3), Cerdanyola Universitat (R7), Vilafranca (R4) i la línia de Portbou (RG1) arran dels talls de cable que hi ha hagut entre Sants i l'Hospitalet.

RedaccióActualitzat

Com a conseqüència dels talls de cable que hi ha hagut entre Sants i l'Hospitalet hi ha incidències i retards en les línies de Rodalies Renfe del Maresme (R1), Vic (R3), Cerdanyola Universitat (R7), Vilafranca (R4) i la línia de Portbou (RG1). Arran d'aquest problema a les instal·lacions, la circulació s'ha regulat de manera no automàtica, i per això s'ha reduït el nombre de trens que travessen els túnels de Barcelona.

A les línies de Rodalies Renfe R1, R4 i RG1 des de l'Hospitalet fins a Portbou, s'han produït demores que poden superar els trenta minuts en tots dos sentits. Per a l'R7 s'ha creat un servei alternatiu per carretera entre Cerdanyola Universitat i Cerdanyola del Vallès; un cop allà, la resta del trajecte s'ha de fer amb trens de la línia R4. L'R-3, la línia de Vic, comença el recorregut a Sant Andreu Arenal, on es pot arribar amb l'R-4 o amb la línia 1 del metro. En aquesta mateixa línia R3, els trens en sentit l'Hospitalet inicien i finalitzen el recorregut a l'estació de Montcada Bifurcació.

A més, la vaga als trens francesos ha afectat els serveis d'alta velocitat entre Catalunya i França. Dels tres TGV que van a París, només n'ha circulat un: el que ha sortit de Sants a un quart de cinc. Els AVE cap a Lió i Tolosa de Llenguadoc només arribaven fins a Figueres. El tren que va a Marsella, des de Madrid i passant per Barcelona, sí que circula. Els viatgers afectats poden optar pel retorn del preu del bitllet o per canviar la data del viatge.

Els usuaris han estat mostrant la seva disconformitat amb les incidències i els retards a les xarxes socials.

Anar al contingut