Un metge fa una ecografia a una dona.
La reforma de la llei de l'avortament reverteix les limitacions imposades pel PP el 2015
Madrid

El govern espanyol no descarta permetre avortar si es demostra una malformació del fetus que pugui provocar danys psicològics

El projecte podria permetre avortar si es demostra que existeix una malformació del fetus que pugui provocar danys psicològics

RedaccióActualitzat

El govern espanyol hauria assumit que la malformació del fetus sigui un motiu legal per avortar. Segons publica aquest dilluns "El País", l'executiu de Mariano Rajoy modificarà el projecte perquè es pugui avortar si es demostra que existeix una malformació del fetus que pugui provocar danys psicològics.

Aquesta modificació de l'avantprojecte de llei de l'avortament ja la recollia l'informe de l'ala conservadora del Consell General del Poder Judicial que es va aprovar fa quinze dies. Tot i això, aquest informe preveia que l'avortament fos legal només demostrant l'existència de la malformació i sense que calgués, per tant, aportar proves psicològiques.

Preguntat sobre aquesta possible modificació del text, que suavitzaria la llei però, tot i això, continuaria sent més restrictiva que la legislació del 1985, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, no hi ha tancat la porta: ha assegurat que "la decisió la prendrà el Consell de Ministres quan presentem el projecte". Malgrat això, ha admès que aquesta modificació "la contenen els informes del CGPJ i del Consell Fiscal".

Ruiz-Gallardón hi ha afegit que l'executiu "tenia especial interès a conèixer els informes dels òrgans consultius, que són de naturalesa jurídica i analitzen el profunditat el projecte". Ha assegurat que la llei anterior no va comptar amb aquests informes, i aquesta, "afortunadament, sí". El ministre ha explicat que ara els estan analitzant.

Algunes fonts apunten que podria ser aquest divendres quan la reforma de la llei de l'avortament arribi al Consell de Ministres, que l'aprovarà per remetre-la a les Corts Generals. La intenció és que el text rebi el vistiplau definitiu abans de finals d'any.

Anar al contingut