La lletra manuscrita d'aquest clàssic de Bob Dylan, "Like a Rolling Stone".
La lletra manuscrita d'aquest clàssic de Bob Dylan, "Like a Rolling Stone".
Nova York

El manuscrit de "Like a Rolling Stone", de Bob Dylan, es ven per 1,5 milions d'euros, una xifra rècord a la casa Sotheby's

La lletra manuscrita d'aquest clàssic de Bob Dylan es ven per gairebé un milió i mig d'euros

RedaccióActualitzat

"Like a Rolling Stone", de Bob Dylan, un dels temes més populars de tots els temps, s'ha convertit en la cançó més cara de la música popular. I és que la casa de subhastes Sotheby's ha venut el primer esborrany del manuscrit per dos milions de dòlars, gairebé un milió i mig d'euros, una xifra rècord en aquesta casa de subhastes de Nova York. De fet, mai s'havia arribat a pagar tant per un manuscrit d'una cançó.

Dylan va esciure la cançó l'any 1965 en un hotel de Washington, després d'una gira per Anglaterra que el va deixar exhaust i el va sumir en una forta crisi professional. Un desconegut va adquirir l'esborrany de "Like a Rolling Stone" d'un fan de Bob Dylan que havia comprat el manuscrit directament al cantant.

discurs

Té quatre pàgines i es tracta d'una versió molt semblant a la definitiva, però també inclou alguns versos descartats i petites il·lustracions. Dylan la va escriure en llapis en fulls de l'hotel de Washington.

"Like a Rolling Stone" forma part de l'àlbum "Highway 61 Revisited", que Dylan va publicar a l'agost del 1965, i el mateix cantautor folk va reconèixer que era la millor cançó que havia escrit. Un disc que va representar una autèntica revolució dins de la música de Dylan, ja que va abandonar el format acústic i es va electrificar.

El manuscrit original de la mítica cançó de Bob Dylan, que la revista "Rolling Stone" va col·locar el 2011 en el número 1 de les millors cançons de tots els temps, ha estat comprat per un col·leccionista privat i ha estat l'autèntica estrella de la subhasta dedicada a la història del rock&roll, en què també es van adjudicar un altre manuscrit de Dylan, de la cançó "A Hard Rain's A-Gonna Dall", una granota que havia lluït Elvis Presley o una guitarra de John Lennon.

Anar al contingut