Bàsquet

El Barça guanya la Lliga Endesa superant en el quart partit de la final el seu gran enemic de la temporada, el Reial Madrid

El F. C. Barcelona s'ha proclamat campió de la Lliga Endesa després de derrotar en el quart partit de la final el Reial Madrid per 83 a 81. Blaugranes i blancs s'han enfrontat en els quatre títols de la temporada (finals de Supercopa, Copa del Rei i Lliga i semifinals de l'Eurolliga), i el Barça s'ha pogut treure el regust de la derrota amb aquest títol, tot i tenir el factor pista en contra. Juan Carlos Navarro (14 punts) ha estat triat el millor jugador de la final

Actualitzat

El F. C. Barcelona s'ha proclamat campió de la Lliga Endesa després de derrotar en el quart partit de la final el Reial Madrid per 83 a 81. Blaugranes i blancs s'han enfrontat en els quatre títols de la temporada (finals de Supercopa, Copa del Rei i Lliga i semifinals de l'Eurolliga), i el Barça s'ha pogut treure el regust de la derrota amb aquest títol, tot i tenir el factor pista en contra. Al Madrid, que va començar la temporada de forma brillant, se li ha fet molt llarg l'any. Juan Carlos Navarro (14 punts) ha estat triat el millor jugador de la final.

El Reial Madrid ha sortit decidit a impedir una sortida amb tant encert ofensiu com la que va tenir el Barça en el tercer partit. Però el que guanyava en defensa ho perdia amb els seus nervis en atac i un abús del llançament de 3 punts, especialment per part de Rudy Fernández (13 punts, 1 de 5 en triples). Quatre punts consecutius de Nachbar (10 punts, 5 rebots) han donat el comandament en el marcador als locals. La tensió a les banquetes també era gran, i Pablo Laso ha estat castigat amb una tècnica. Poc després el duel dialèctic era a la pista entre Llull i Nachbar. Els blaugrana s'han adaptat millor a aquest ambient per obrir una escletxa de 8 punts davant una ratxa de desencert en el llançament dels blancs. Els primers 10 minuts han acabat 25 a 19.

El Barça perdona en el segon quart

En el segon quart la lluita del Madrid dins la zona del Barça  ha permès als blancs reduir el seu desavantatge a 3 punts. El Barça ha respost amb un triple d'Àlex Abrines. Una tècnica a la banqueta del Barça en una jugada confusa, i una doble falta entre Maciej Lampe i Felipe Reyes, no han descentrat els locals, que han sortit del caos amb un nou triple d'Abrines. L'equip de Pablo Laso no mostrava signes de reacció, i el seu atac espès no superava el plantejament defensiu de Xavi Pascual. La diferència entre els dos conjunts ha arribat als 12 punts. Llavors el F. C. Barcelona ha assumit massa riscos en atac. Això ha permès als blancs, després d'un parcial de 0 a 8, arribar vius al descans, 47 a 42.

Tornant de vestidors els visitants s'han posat a només 2 punts després d'un 2+1 de Darden, contestat per un triple de Nachbar. La defensa de Rudy sobre Navarro buscava ofegar la producció ofensiva del Barça, però Marcelinho Huertas (9 punts, 7 assistències) i Ante Tomic (22 punts i 9 rebots) han fet mal al Madrid. Fins al punt que Pablo Laso ha perdut els nervis i ha estat exclòs en rebre la seva segona tècnica. Han tornat els 12 punts de marge a favor dels blaugranes abans que el joc s'emboliqués. Un triple de Navarro ha estat balsàmic per al seu equip. Una bona defensa i l'esforça per tancar el rebot en defensa han fet que els locals tanquessin aquest període 65 a 57.

Un últim quart de bogeria, por i  nervis

El Reial Madrid era conscient que no li quedava cap més remei que remuntar per evitar perdre la lliga. A 8:12 del final els àrbitres ha xiulat una antiesportiva de Jaycee Carroll sobre Tomic. En la mateixa jugada s'ha lesionat Salah Mejri. La falta d'encert del Barça li ha impedit trencar el partit, i un triple de Llull ha deixat els blancs 4 punts per sota a 6 del final, just abans d'una falta en atac de Navarro sobre Rudy.

Els àrbitres han xiulat una antiesportiva de Mirotic sobre Huertas. En la jugada següent han compensat amb una falta en atac, la cinquena, de Dorsey. Amb els locals especulant amb el resultat, un 2+1 de Mirotic ha deixat el marcador 73 a 72 a 4 minuts del final. Uns últims minuts plens de nervis, errades i por. A 1 minut del final Bouroussis ha empatat a 76. Lampe (3 punts), escombrant la pilota de la cistella en defensa i anotant un triple en atac, li ha donat la Lliga al Barça, arrodonida des dels tirs lliures tot i un triple per posar emoció de Darden.