Torredembarra

Llibertat amb càrrecs per a set dels vuit detinguts pel presumpte cas de corrupció urbanística a Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra ha reprès l'activitat d'atenció al públic després de la macrooperació policial, però la política ha quedat paralitzada

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell ha deixat en llibertat amb càrrecs set dels vuit detinguts en el marc de la investigació pel presumpte cas de corrupció urbanística a Torredembarra. Es tracta de la primera tinent d'alcalde, Francisca Felguera (CiU); el segon tinent d'alcalde, José Oviedo (PP); el tercer tinent d'alcalde, Ignasi Duran (Grup Independent); el quart i delegat d'Hisenda, Santiago Ardèvol (CiU); la cinquena i delegada de Cooperació, Maria Elia Rodríguez (CiU); el president del Patronat Municipal de Cultura, Pere Font (CiU), i l'empresari de Torredembarra Blas Niubó. Se'ls imputen els delictes de prevaricació, suborn i malbaratament de fons públics.

El vuité detingut és l'alcalde Daniel Masagué (CiU), per a qui s'ha decret presó provisional comunicada i sense fiança

Tornada a l'activitat

I mentre l'atenció informativa s'ha traslladat als jutjats, l'Ajuntament de Torredembarra ha reprès aquest divendres l'activitat d'atenció al públic després de la macrooperació policial. Una altra cosa és l'activitat política. No hi ha convocada cap reunió ni hi ha hagut cap posicionament oficial, a l'espera que acabi la investigació judicial.

El consistori ha decidit que Ignasi Duran sigui l'alcalde accidental del municipi. Duran, del Grup d'Independents de Torredembarra, va declarar dijous als jutjats del Vendrell i va quedar en llibertat amb càrrecs. 

Contractacions irregulars

Després de 14 hores d'escorcolls al consistori de la localitat, a mitjanit, l'alcalde, Daniel Masagué, de Convergència i Unió, abandonava l'Ajuntament, detingut per la Guàrdia Civil. L'esperaven més d'un centenar de veïns, que el van escridassar acusant-lo de "xoriço". El registre es va centrar en les àrees d'alcaldia, tresoreria, intervenció i contractació, i la Guàrdia Civil va confiscar molta documentació.

S'investiguen contractacions que s'han fet els últims anys al municipi, a constructores com Teyco o consultores com Efial. Precisament, els consistoris de l'Ametlla de Mar i Ascó també han estat denunciats per suposades irregularitats en la contractació d'aquesta constructora. La investigació té com a base diferents denúncies, entre les quals n'hi ha una del secretari municipal; l'oposició de Torredembarra ja ho va denunciar a la fiscalia l'any 2012.

Expectants

CiU i el PPC han reaccionat amb sorpresa, però amb prudència, a les detencions. Convergència i Unió, en un comunicat, ha manifestat el màxim respecte per les actuacions policials i ha defensat la presumpció d'innocència dels detinguts. També lamenta l'exposició mediàtica a què han estat sotmesos els membres de l'equip de govern durant l'escorcoll policial.

Mentrestant, la presidenta del PP català avança que, si el seu regidor acaba imputat, el suspendran de militància. Alícia Sánchez-Camacho confia que la justícia actuï amb la màxima rapidesa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut