Brussel·les

La UE firma l'acord d'associació amb Ucraïna, Geòrgia i Moldàvia mentre Rússia adverteix que prendrà mesures si la perjudica

El Kremlin diu que prendrà mesures per protegir l'economia russa si aquest acord els perjudica

RedaccióActualitzat

La Unió Europea ha firmat l'acord d'associació amb Ucraïna, Geòrgia i Moldàvia, tres exrepúbliques soviètiques amb voluntat d'acostar-se a l'Europa occidental malgrat les pressions de Rússia per evitar-ho. El portaveu del president rus, Dmitri Peskov, ha dit que Rússia prendrà mesures per protegir la seva economia si aquest acord, firmat a Brussel·les, els afecta negativament. 

Pel president ucraïnès, Petró Poroixenko, es tracta d'un dia històric per al seu país.

Paral·lelament, aquest divendres expira la treva decretada unilateralment per Poroixenko i la pactada entre els rebels i el govern. Els separatistes han acceptat participar en les converses de pau per intentar resoldre la crisi armada, segons l'agència de notícies Interfax. 

Un procés en què és essencial la implicació de Moscou. Així ho ha dit el secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry: "Pel que fa a Ucraïna, és molt important per a Rússia que demostri en les pròximes hores que està fent passos per ajudar al desarmament dels separatistes, que els està animant a separar-se".

Els separatistes ucraïnesos han alliberat quatre dels vuit observadors de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa que havien segrestat fa un mes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut