Caldes de Malavella

Duran i Lleida acusa ERC de guanyar els vots del desencís gràcies a estar fora del govern

El líder d'Unió creu que estem davant un nou cicle en què els partits polítics tradicionals han de tornar a guanyar-se la confiança dels votants

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, acusa ERC de guanyar vots per estar fora del Govern, mentre el PSC s'enfonsa i CiU perd suport electoral. Duran ha fet una anàlisi del panorama polític català i espanyol en la jornada de tancament de la XX Escola d'Estiu d'Unió a Caldes de Malavella.

El president del Comitè de Govern d'UDC assegura que l'embranzida que agafen els republicans no es deu només a l'independentisme -"la paraula màgica que ho arregla tot", ha precisat- sinó que ERC també "recull els fruits" del desencís que viuen els ciutadans per la política.

"També perquè recull els fruits d'aquesta crisi financera, d'aquesta crisi econòmica, d'aquesta crisi social i d'aquesta crisi institucional... perquè no està a les institucions. I la gent ha perdut la memòria, perquè no fa gaire que sí que hi era, i de quina manera hi va ser, però avui la gent no se'n recorda."

 

El líder d'Unió també ha parlat de les relacions amb Convergència. Josep Antoni Duran i Lleida ha dit que la federació ha d'aconseguir promoure un moviment que involucri sectors socials que actualment se senten lluny de la política. Duran ho ha lligat a un canvi de cicle que considera inevitable.

"No es tracta de dir, atenció, anem a ampliar Unió, a fer-nos més grans. A això hi estem sempre compromesos, a ampliar Unió, a fer la base més gran. Es tracta de ser conscients que s'ha acabat tot un cicle, si no ho entenem, no tenim sortida. S'ha acabat un cicle de confiança de la gent amb els espais polítics i amb els partits tal com estan configurats. S'han acabat unes maneres i s'han acabat uns determinats continguts."

 

Per Duran, la coalició nacionalista ha de reforçar l'espai de centre que des de sempre ha ocupat, amb un nou moviment que estigui "a l'alçada". Finalment, Duran ha fet una descripció de la Catalunya que necessitem construir per donar resposta a les demandes de la societat catalana:

"Nosaltres necessitem una Catalunya nacionalment forta, capaç del pacte o afirmació. Socialment cohesionada i justa, amb tremp espiritual, una política de qualitat basada en la subsidiarietat i la participació de les persones."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut