Barcelona

Boi Ruiz assegura que "les llistes d'espera són un altre mite polític, igual que el dels llits"

El conseller assegura que aquest estiu no hi haurà problemes de falta de llits als hospitals catalans perquè es tanquin plantes o seccions als centres

RedaccióActualitzat

Davant les crítiques i mobilitzacions pel tancament de llits als hospitals catalans, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha insistit a "El Matí de Catalunya Ràdio" que aquest estiu no hi haurà problemes de falta de llits als hospitals perquè es tanquin plantes o seccions als centres. "Els llits d'hospital no s'han de prendre com a referent", ha dit el titular de Salut, que ha explicat que els centres de Salut s'organitzen en base a l'activitat prevista. En qualsevol cas, ha afirmat: "Ningú es quedarà sense atenció a Bellvitge perquè no hi hagi un llit. Hi haurà els llits que calgui per als casos necessaris".

De la mateixa manera, ha assegurat que les situacions de col·lapse als serveis d'urgències, com el que es va viure a principis de juny a l'hospital de la Vall d'Hebrón, "s'han donat sempre, en moments puntuals".

El conseller també ha explicat que es reuniran amb la societat catalana de cirurgia per repassar quins han de ser els processos garantits que fixen les llistes d'espera. Després que el síndic de Greuges, Rafel Ribó, va alertar que a tots els hospitals de l'ICS superen el temps màxim d'espera per a les intervencions quirúrgiques, el conseller ha admès que el 90% dels 180.000 malalts en llista d'espera estan per sota dels 12 mesos d'espera. Ara bé, ha etzibat: "Les llistes d'espera són un altre mite polític, igual que el dels llits. La llista d'espera s'ha d'enfocar de forma més equitativa", ha sentenciat.

D'altra banda, pel que fa al nou medicament contra l'Hepatitis C, una malaltia que a Catalunya afecta 150.000 persones, Boi Ruiz ha dit que pressionaran el ministeri perquè doti de pressupost aquest fàrmac, que eradica la malaltia, si més no per utilitzar-lo per als pretrasplantaments i per als posttransplantats.

Sobre l'avantprojecte de llei d'avortament aprovat pel govern del PP, el conseller ha admès que el ministre Alberto Ruiz-Gallardón no l'ha informat ni l'ha fet partícip i ha criticat la mesura per "crear problema on no hi era des de punt de vista mèdic i social".

Finalment, Ruiz, que ha dit que cal "fer política sanitària que s'avanci a la malaltia". ha assegurat: "No privatitzarem res. El nostre servei de salut no canviarà".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut