Madrid

Rajoy anuncia al PP que el seu govern estudiarà reduir el nombre d'aforats

L'anunci arriba després que diversos partits de l'oposició han demanat al govern espanyol obrir el debat sobre la conveniència de reduir els prop de 10.000 aforats que hi ha a l'estat

RedaccióActualitzat

Després que diversos partits de l'oposició han demanat al govern espanyol obrir un debat sobre la conveniència de reduir els prop de 10.000 aforats que hi ha a l'estat, el president Mariano Rajoy ha anunciat davant l'executiva del PP que preveu estudiar una possible reducció del nombre d'aforats que hi ha a Espanya.

L'abdicació del rei Joan Carles va obrir el debat de si el monarca ha de ser aforat un cop deixi el tron. A més, amb l'avantprojecte de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial es converteix en aforats part de la família reial davant del Tribunal Suprem.

Entre el gran nombre d'aforats, hi ha els membres del govern, diputats, senadors, parlamentaris autonòmics, jutges i magistrats. La immunitat és una excepció a la majoria de països europeus. Sí que existeixen algunes immunitats jurídiques, però només per a màxims representants institucionals, com els presidents o els caps d'estat, quan estan en exercici del càrrec. A Espanya, en canvi, la llista d'aforats és llarga, i la reforma del Poder Judicial encara l'allarga més.

Anar al contingut