Jerusalem

Troben morts els tres joves israelians desapareguts

El govern d'Israel culpa Hamas de l'assassinat dels tres adolescents i Netanyahu avisa que els responsables seran castigats

RedaccióActualitzat

Els tres joves israelians desapareguts el 12 de juny han estat trobats morts prop d'Hebron, al sud de Cisjordània, segons han anunciat els mitjans de comunicació israelians.

Unitats de la brigada d'elit Kfir han trobat els cadàvers dels tres joves estudiants d'una escola religiosa en una tomba poc profunda en una àrea propera a l'assentament de Telam.

Durant les últimes tres setmanes, milers de soldats israelians rastrejaven Cisjordània a la recerca d'Eyal Yifrah, de 19 anys; Gilad Shaar, de 16, i Naftali Fraenkel, també de 16 anys i amb passaport dels Estats Units, amb l'esperança de trobar-los amb vida.

Israel culpa Hamas

Des del primer moment, el govern israelià ha considerat el moviment islamista Hamas responsable del segrest dels tres adolescents. Malgrat que el moviment islamista no n'ha assumit en cap moment l'autoria, l'executiu israelià fins i tot ha identificat dos membres seus, que van estar presos en presons d'Israel, com els presumptes autors.

El viceministre de Defensa, Danny Danon, ha acusat el moviment islamista dels assassinats i ha dit que la ciutadania israeliana té "la voluntat i la determinació necessàries per aguantar una llarga operació dirigida a eradicar Hamas".

Des de mitja tarda, quan el govern israelià ha convocat una reunió d'urgència del Consell de Seguretat en la qual s'ha informat de la mort dels joves, a tota l'àrea de la ciutat d'Hebron s'ha declarat el toc de queda, amb les carreteres tallades i centenars de tropes sobre el terreny.

El gabinet de Seguretat d'Israel, encapçalat pel primer ministre Benjamin Netanyahu, decidirà quines mesures adoptaran contra l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) i Hamas. De moment, Netanyahu ja ha advertit que castigarà els responsables dels assassinats.

 

Hamas avisa que s'obriran "les portes de l'infern"

Per la seva banda, Hamas ja ha alertat que considerarà l'estat d'Israel com el responsable de qualsevol escalada de violència i ha advertit a Netanyahu que "les portes de l'infern s'obriran per a ell" si emprèn una guerra a Gaza. El portaveu del moviment islamista a Gaza, Sami Abu Zuhri, ha assegurat que "els ocupants seran plenament responsables de qualsevol futura escalada" i que el cap de govern israelià "ha d'entendre que les seves amenaces no acovardiran Hamas".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut