Madrid

L'ambaixador dels EUA assumeix que les empreses "s'hauran d'adaptar" si Catalunya s'independitza

Ho ha dit l'ambaixador dels Estats Units, que ha afegit que el seu govern "està mirant amb interès" el procés català

RedaccióActualitzat

L'ambaixador dels Estats Units a Espanya desdramatitza la possibilitat que Catalunya sigui independent, des d'un punt de vista econòmic. James Costos assegura que, si això passés, les empreses nord-americanes s'adaptarien a la nova situació, i afegeix que tant els empresaris com el govern estan observant el procés sobiranista.

En un esmorzar informatiu a Madrid, el màxim representant de la diplomàcia nord-americana a l'estat espanyol ha tret ferro a les possibles conseqüències d'una Catalunya independent i ha afirmat que el seu govern està "mirant amb interès" el que passa a Catalunya. Segons Costos, si Catalunya s'acaba independitzant, les empreses nord-americanes "s'hauran d'adaptar" a la nova situació. "Les coses canvien, els entorns canvien, i quan això passa qualsevol líder empresarial ha de pensar en el futur. Si les coses canvien, les empreses s'hauran d'adaptar", ha dit l'ambaixador.

Costos ha remarcat que, "per descomptat, és una qüestió interna" de l'estat espanyol, però ha afegit que el seu equip i els empresaris nord-americans estan "molt interessats" en el que està passant a Catalunya i observen "l'evolució dels esdeveniments".

El mes de gener el president dels Estats Units, Barack Obama, es va negar a atendre la petició que li va fer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de fer una declaració contra la independència de Catalunya. En una roda de premsa conjunta durant la visita oficial que Rajoy va fer als EUA, Obama va evitar també respondre una pregunta sobre el procés sobiranista. En canvi, en referència a Escòcia, al juny sí que es va mostrar partidari d'una Gran Bretanya "forta, unida i eficaç".

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut