La dona d'Oriol Pujol, arribant a l'Audiència de Barcelona en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
La dona d'Oriol Pujol, arribant a l'Audiència de Barcelona en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

La dona d'Oriol Pujol va encobrir pagaments de comissions durant cinc anys, segons Hisenda

Hisenda conclou en un informe del "cas ITV" que Anna Vidal va facturar serveis inexistents a l'empresa d'un amic per camuflar comissions per a Oriol Pujol

RedaccióActualitzat

L'Agència Tributària conclou en un informe del cas de les ITV que Anna Vidal, dona del diputat de CiU Oriol Pujol, va encobrir el pagament de comissions al seu marit mitjançant la facturació de serveis inexistents a l'empresa que administrava Sergi Alsina, amic d'Oriol Pujol. Aquesta manera d'actuar s'hauria prolongat almenys durant cinc anys.

Segons l'informe d'Hisenda, que cita l'agència Efe, els 46.000 euros que va rebre Anna Vidal de Sergi Alsina, intermediari d'ITVs i també imputat en el cas, no van ser per fer d'assessora sinó per pagar les gestions que va fer el seu marit, Oriol Pujol.

El Servei de Vigilància Duanera creu "inversemblant" i "incongruent" l'explicació que la dona de Pujol, imputada per suborn, va donar davant el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per justificar els diners.

De l'anàlisi de la facturació entre Sergi Alsina i Anna Vidal, l'Agència Triutària n'extreu que almenys entre 2007 i 2012 hi va haver un "modus operandi comú" per encobrir pagaments que "obeeixen suposadament a satisfer les gestions dutes a terme per Oriol Pujol en benefici del seu amic, així com en el seu propi benefici". La fiscalia també sosté que aquests diners eren comissions.

Segons l'infome, per facturar a Alsina, la dona de Pujol "interposa" dues empreses de la seva propietat "que es nodreixen pràcticament en exclusiva de la facturació que li proporcionen empreses relacionades" amb Alta Partners --empresa d'Alsina--, i van arribar a "incrementar els seus ingressos fins prop d'un 1.300% d'un any a un altre".

La defensa de tots dos imputats va aportar al TSJC diversa documentació per justificar els treballs realitzats per Anna Vidal, que assegura que va assessorar en sengles operacions de compravenda de dues empreses.

L'Agència Tributària, però, creu que "de cap" se'n deriva la participació de la dona de Pujol en aquells serveis. Segons Hisenda, els treballs desenvolupats per Vidal pateixen de falta de justificació. Consisteixen en "folis manuscrits, notes de premsa, documents obsolets i documents interns d'altres empreses".

Tot i la rotunditat de l'informe, els advocats d'Anna Vidal han reiterat a Catalunya Ràdio que no hi ha cap novetat respecte de les acusacions que ja s'estan investigant.

Anar al contingut