Barcelona

La Generalitat pagarà fins a 1.600 euros a les agències de col·locació per cada parat que trobi feina

El govern català pagarà entre 725 i 1.600 euros en funció de la durada del contracte i del col·lectiu al qual pertanyi el treballador

RedaccióActualitzat

La Generalitat de Catalunya permetrà, per primer cop, que les agències de col·locació puguin fer intermediació laboral pública amb la supervisió del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes agències cobraran de la Generalitat per cada parat que trobi feina.

Rebran entre 725 i 1.600 euros per cada nou contracte en funció de la durada i del col·lectiu al qual pertanyi el treballador. La retribució màxima s'aplicarà en el cas de treballadors discapacitats i la durada del contracte haurà de ser d'un mínim de sis mesos.

Els parats beneficiaris hauran d'estar inscrits com a demandants de feina a les oficines del SOC i seran derivats voluntàriament a aquestes agències. Els principals destinataris són els més grans de 45 anys que estiguin a l'atur fa més de sis mesos; persones de més de 30 anys, però menys de 45, amb més de 18 mesos a l'atur; menors de 26 anys que portin com a mínim un any aturats i amb dificultats per incorporar-se al mercat de treball i, finalment, persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La Conselleria d'Ocupació ha remarcat aquesta mesura és un complement de la intermediació "que es fa i que se seguirà fent" des de les oficines de Treball de la Generalitat. El caràcter públic queda preservat perquè s'exigeix l'autorització administrativa, tot és gratuït i perquè les empreses estan sotmeses al control i inspecció del SOC.

El Servei d'Ocupació de Catalunya hi destinarà tres milions i mig d'euros, procedents dels pressupostos de l'Estat. Tot i això, la Generalitat ha aplicat el seu propi model i no s'ha adherit a l'acord estatal.

L'objectiu d'aquest projecte és millorar els mecanismes per aconseguir una feina, sobretot per a aquelles persones amb dificultats d'inserció. Les agències de col·locació que hi participin poden ser tant entitats privades com administracions locals i es preveu que atenguin unes 10.000 persones. S'espera que a finals de setembre, aquest nou sistema hagi donat els seus fruits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut