Sabadell

Un informe dels Mossos apunta a possibles sobresous de 44 alcaldes de la Federació de Municipis

Un plataforma de Sabadell que fa d'acusació particular en el "cas Mercuri" revela un atestat que diu que Bustos hauria cobrat 24.000 euros en dietes en dos anys

RedaccióActualitzat

La plataforma Sabadell lliure de corrupció, que exerceix l'acusació particular en el "cas Mercuri", estudia si demana la imputació dels 44 alcaldes investigats per possibles sobresous cobrats a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). De moment, la jutge que instrueix la causa no ha fet cap imputació. L'organització municipal ha declinat fer cap declaració fins a analitzar a fons la documentació.

En un informe dels Mossos d'Esquadra que la plataforma ha fet públic aquest dijous apareixen sobresous en concepte de dietes i desplaçaments d'alcaldes de la federació. Entre ells destaca l'expresident de l'FMC i exalcalde de Sabadell, el socialista Manuel Bustos, que hauria cobrat gairebé 24.000 euros en dietes els anys 2011 i 2012. És la quantitat més elevada en una llista en què surten càrrecs del PSC, CiU, ICV, ERC i el PP.

A més de Bustos, hi ha 43 alcaldes més, majoritàriament del PSC, com l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, o l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha assegurat que mai va cobrar els diners.

A l'informe també apareix Lluís Tejedor, d'Iniciativa per Catalunya i alcalde del Prat del Llobregat, Carles Pellicer, actual alcalde de Reus i de Convergència i Unió, i del Partit Popular hi ha Manuel Reyes, de Castelldefels. També hi apareix l'alcalde de Llinars del Vallès Martí Pujol, d'Esquerra Republicana.

La plataforma destaca el fet que alcaldes de l'àrea metropolitana cobraven més per desplaçament que, per exemple, els de les Terres de l'Ebre.

El lletrat de l'Associació Lliure d'Advocats de Catalunya (ALLAC), Raül García, ha explicat que han comprovat que els imports es rebien en funció de la jerarquia dins la federació i ha afegit que els Mossos han fet notar la "coincidència" entre l'inici dels cobraments i l'entrada de Bustos com a president de la FMC. En tot cas, la plataforma està analitzant els 3.000 folis de l'atestat i demanarà les imputacions que calguin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut