Joves treballant amb un contracte de formació dual.
Els contractes que combinen feina i formació també tindran bonificació.
Madrid

El govern espanyol oferirà fins a 1.800 euros a les empreses que facin contractes fixos als menors de 25 anys

El govern espanyol oferirà fins a 1.800 euros a les empreses que facin contractes fixos als menors de 25 anys, uns 800.000 a tot Espanya i 77.000 a Catalunya

RedaccióActualitzat


El Consell de Ministres ha concretat aquest divendres el pla de garantia juvenil de feina que va anunciar al febrer del 2013. Seran sobretot bonificacions per a les empreses que contractin joves d'entre 16 i 25 anys que ni estudien ni treballen. Són prop de 850.000 a tot Espanya, uns 77.000 catalans.

Ara el govern espanyol en vol fer un registre unificat. Un cop feta la llista, es compromet a oferir a aquests joves formació, una feina o un contracte de pràctiques. Les empreses tindran accés a aquest registre i si ofereixen un contracte indefinit rebran 1.800 euros de bonificació: 300 euros el mes durant mig any.

Si, en canvi, el jove té un contracte que combina la feina i la formació, l'anomenada "formació dual", l'empresa no pagarà les quotes a la Seguretat Social i tindrà una bonificació del 50 per cent de la despesa que li suposa la formació; fins ara era només del 25 per cent.


En el cas dels que tinguin un títol universitari o de Formació Professional i facin pràctiques pagades, l'empresa tindrà bonificades les quotes socials.
Per fer tot això, el govern espanyol disposa de 1.887 milions d'euros del Fons Social Europeu.


La mesura estarà en vigor fins al juny del 2016 i es podrà sumar a altres incentius a la contractació indefinida.

 

Anar al contingut