Barcelona

Els Registres Mercantils assumiran funcions dels Registres Civils

El govern Rajoy acaba d'anunciar un decret llei segons el qual el Registre Mercantil assumeix la gestió del Registre Civil, una mesura rebutjada per tots els sectors afectats que obligarà 3.800 funcionaris de l'estat espanyol, 300 de Catalunya, a ser recol·locats

RedaccióActualitzat

Ni registradors mercantils ni funcionaris judicials del Registre Civil aproven el decret llei del govern Rajoy que s'acaba d'anunciar i segons el qual el Registre Mercantil assumeix la gestió del Registre Civil. El nom d'aquestes entitats serà a partir de l'entrada en funcionament Registres Civils i Mercantils.

Aquesta mesura, rebutjada per tots els sectors afectats, obligarà 3.800 funcionaris de l'estat espanyol a ser recol·locats. A més, els funcionaris del Registre Mercantil hauran d'assumir un volum de feina sobrevingut amb menys treballadors.

De les 49 oficines del Registre Civil que actualment hi ha a Catalunya, en quedaran només 4, una a cada capital, que seran oficines registrals en general.

Això implica que hi ha prop de 300 treballadors, els que actualment treballen al Registre Civil, que queden pendents d'una nova assignació laboral.

Què passarà amb les prop de 800.000 operacions anuals que es fan al Registre Civil? Moltes d'aquestes operacions passaran a fer-se en línia. Aquest sistema entrarà en servei l'any que ve. I mentrestant els registres estaran en mans dels jutges.

Per exemple els tràmits com la inscripció de naixements o de defuncions es faran telemàticament des dels hospitals o les funeràries per evitar desplaçaments.

Però el volum de feina darrere la finestreta, que continua sent gratuït per als ciutadans, es multiplicarà. I els registradors mercantils no saben com l'assumiran.

Pel que fa als actuals treballadors del Registre Civil, que fa mesos que han començat a mobilitzar-se, el Ministeri de Justícia ha assegurat que els mantindrà la feina, però que de moment passaran a reforçar els jutjats més col·lapsats. Una indefinició que els preocupa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut