Barcelona

Dos anys de twitter en català, però només 160.000 tuitaires

Dos anys després de l'èxit de la campanya #Twitterencatalà el nombre d'usuaris no ha complert les expectatives

RedaccióActualitzat

El juliol del 2012, Twitter va publicar la seva versió en català. Era el resultat de la lluita de nombrosos internautes amb l'etiqueta #Twitterencatalà. Malgrat l'esforç, només 160.000 tuitaires s'han passat a la versió catalana.

El suport a Twitter en català no s'ha acabat de materialitzar. Segons la web Twitter @encatalà, 163.000 tuitaires han canviat la configuració del seu compte per poder fer-lo servir en català. La Plataforma per la Llengua recull en el seu InformeCAT de 2014 que els primers tres mesos després de la campanya, 50.000 persones van fer el canvi. Però 15 mesos després, la xifra es va estancar en 15.0000.

El periodista Albert Cuesta, impulsor de la campanya #Twitterencatalà, argumenta en el seu bloc que aquesta situació es pot deure a la manca d'aplicacions oficials per a Twitter en català per a Android i iOS. A Blackberry sí que exiteix versió de Twitter en català.

Al juliol de fa dos anys, Cuesta ja ens advertia que faltava l'aplicació mòbil. Ara, però, dóna una solució: accedir a la xarxa social des de la versió mòbil en comptes de descarreguar-se-la de les botigues oficials de Play Store i Apple Store.

La solució no és perfecta, però ara per ara és l'única per poder accedir a Twitter en català, fins que l'empresa tradueixi la seva aplicació, només disponible en castellà o anglès.

6 de 7 xarxes en català

Des de l'èxit de la campanya per catalanitzar Twitter la resta de xarxes socials s'ha adaptat al mercat català. Segons destaca l'InformeCAT, sis de les set xarxes més importants estan en la nostra llengua.

Facebook, Google+, Badoo, Youtube i Tuenti -a banda de Twitter- tenen en funcionament la versió en llengua catalana.

Quina se n'escapa? Linkedin, tot i que, com va passar amb Twitter, ja hi ha una campanya en marxa per demanar-ne la traducció.

Anar al contingut