Madrid

El president de la tecnològica Gowex admet que els seus comptes són falsos i demana perdó

El seu president, Jenaro García, ha demanat disculpes després d'haver confessat que va falsejar els comptes de la companyia

RedaccióActualitzat

Gowex es queda sense cobertura. L'empresa tecnològica de solucions per a les xarxes wifi ha confessat que els seus comptes són falsos. El president de la companyia, Jenaro García, ha fet acte de contrició al seu compte de Twitter:

 

García ha presentat la seva dimissió com a president de Gowex després de reconèixer la falsificació dels comptes del grup de, almenys, els últims quatre anys.

Jenaro García ha assegurat que està disposat a col·laborar amb la justícia i a assumir les conseqüències dels seus actes:

 

El president de la companyia ha anat voluntàriament al jutjat i ha prestat declaració sobre les irregularitats.

L'administració, entrampada

Les accions de Gowex s'havien desplomat un 60% en dos dies després que una misteriosa firma d'anàlisis, Gotham City, valorés en zero euros els títols de la companyia i assegurés que el 90% dels seus ingressos no existien.

Gowex es dedicava a desplegar punts de connexió wifi a les ciutats i havia estat valorada en 1.600 milions d'euros i posada d'exemple com a empresa start-up espanyola.

Es dóna la circumstància que els principals creditors són organismes públics com el Ministeri d'Indústria a través de la línia de crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial. A més, l'ajuntament de Madrid tenia un contracte amb l'empresa per instal·lar wifi a la xarxa de metro. El consistori es reunirà amb l'empresa per demanar-li si podrà complir el contracte.

El cas s'ha comparat amb el de Pescanova, que també va falsejar els seus comptes fins que al 2013 va haver de presentar un concurs de creditors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut