Sant Joan Despí

"El problema del teatre només és el preu, com en tota la cultura" segons declaracions de Lluís Pasqual

El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, que ha parlat a "L'entrevista del diumenge del 3/24", ha argumentat que les subvencions no les donen als artistes, les donen al públic perquè paguin la diferència del preu de les entrades

RedaccióActualitzat

El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, ha parlat a "l'Entrevista del diumenge del 3/ 24" dels bons números amb què el Lliure ha aconseguit tancar la temporada, un oasi en el panorama de sales del país.

Un cop superat l'ERO i amb dues temporades d'increment de públic, Lluís Pasqual, ha presentat la nova temporada, en què espera que continuï la bona tendència.

També ha parlat de la situació que travessa la cultura en general i el teatre en particular en un marc de retallades i amb l'increment de l'IVA al 21%. Una situació que, a Barcelona, la temporada passada, va perdre una cinquena part del públic teatral.

"El problema del teatre només és el preu, com en tota la cultura. Sembla que les subvencions ens les donin a nosaltres, als artistes. La subvenció la donen al públic perquè acabi pagant la diferència que hi ha entre el cost real d'una entrada i el cost que el públic al final acaba pagant."

Així mateix ha lamentat que la crisi estigui fent perdre talents, també en el teatre.

"La situació actual està fent més difícil el món del teatre perquè està fent que es quedi pel camí gent que no s'hi hauria de quedar".

Pasqual ha afirmat que, si l'hi volen, continuarà en el càrrec fins que el Lliure acabi de superar els mals moments que ha viscut els últims anys.

"Jo me n'aniré tranquil·lament quan la profunda inestabilitat que tenia el Lliure fa 3 o 4 anys deixi de ser inestabilitat".

Lluís Pasqual ha demanat, també, que en temps de crisi hi hagi més voluntat política de protegir la cultura i el teatre.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut