Un corredor i un toro, cara a cara, a l'"encierro" d'aquest dilluns. (Foto: Reuters)
Un corredor i un toro, cara a cara, a l'"encierro" d'aquest dilluns. (Foto: Reuters)
Pamplona

Dos ferits greus en el primer "encierro" dels Sanfermines, ràpid i perillós

A més del ferit a l'"encierro", un jove nord-americà va tenir ferides greus aquest diumenge quan va saltar des d'una font

RedaccióActualitzat

La cursa amb toros més famosa del món ha arrencat amb un "encierro" ràpid i complicat. Hi ha hagut dos ferits greus, segons un comunicat de l'Hospital de Navarra, que ha hagut d'atendre cinc corredors. Un d'ells, de 34 anys i veï de la població guipuscoana de Deba, ha quedat ingressat en estat greu per una contusió toràcica i diverses fractures. També ha tingut legions greus un veí de 55 anys de Vinalesa, del País Valencià, a conseqüència de diferents fractures a la cama dreta. L'únic ferit de banya és un navarrès de 52 anys. Segons un comunicat de l'hospital, presenta un pronòstic "menys greu". Dos corredors més els han hagut d'atendre per contusions lleus. 

Aquest primer "encierro" dels Sanfermines ha estat molt perillós perquè els animals s'han dispersat en diferents trams del recorregut. Ha durat dos minuts i mig, i només s'ha fet amb cinc toros, de la ramaderia Torrestrella. El sisè l'han retirat perquè tenia mal a una pota. Els animals han relliscat diverses vegades durant el recorregut.

A banda de l'"encierro", un jove nord-americà de 25 anys està ingressat a l'hospital amb una fractura cervical, de caràcter greu, que es va fer aquest diumenge quan va saltar des d'una font, al casc antic de Pamplona. El jove l'han operat i està ingressat a la planta de neurocirurgia.

Els fets van passar coincidint amb el començament de les festes, a la font de la Navarreria. El noi va saltar seguint una pràctica que l'Ajuntament de Pamplona intenta eradicar, però que continua estesa principalment entre ciutadans estrangers.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut