Tel Aviv

Més de 20 morts en la primera jornada de l'operació militar "Marge Protector" a la franja de Gaza

Israel intercepta un míssil de Hamàs que anava dirigit cap a Tel Aviv

RedaccióActualitzat

Les sirenes alertant d'un possible atac aeri han tornat a sonar a Tel Aviv. Per primera vegada des de l'any 2012, Hamas ha llançat un míssil cap a la ciutat costanera, tot i que ha estat interceptat per Israel.

Les imatges en directe de la televisió han mostrat un doble esclat de fum, just després que sonessin les sirenes. Segons una font militar israeliana, el sistema d'intercepció Iron Dome ha enderrocat el projectil disparat per milicians palestins. La periodista de "Haaretz" Gili Cohen ha penjat al seu compte de Twitter una imatge on es veuen dues taques al cel de Tel Aviv:

 

 

Les alarmes prevenint atacs aeris també han sonat a Jerusalem i Hamàs ha admès haver llançat una desena de coets Katiúixa contra dues bases israelianes.

Segons les xifres facilitades pel portaveu de l'exèrcit, Peter Lerner, les forces israelianes han llançat 146 atacs, 98 dels quals contra zones en les quals actuen les llançadores de coets de Hamas. A més, el sistema antimíssils Iron Dome ha interceptat 23 del centenar de coets que s'han llançat.

El braç armat de Hamas, les brigades Azedin al-Kasem, també han fet una temptativa d'infiltració a Israel per mar, avortada per l'exèrcit israelià, que ha abatut quatre milicians. En l'enfrontament, un soldat israelià ha resultat ferit lleu.

Ofensiva israeliana a Gaza

Aquest míssil arriba hores després que Israel hagi intensificat els bombardejos a la Franja de Gaza. L'exèrcit israelià i Hamas creuen atacs en la primera jornada de l'operació militar "Marge Protector". En total, almenys 23 persones han perdut la vida aquest dimarts, entre els quals hi ha tres palestins menors d'edat.

Segons el portaveu d'Emergències de la Franja de Gaza, Ashraf al-Qedra, cinc membres de Yihad Islàmica han mort durant un atac contra el cotxe en què viatjaven. Un sisè milicià, presumpte membre de Hamas, ha perdut la vida en un bombardeig israelià sobre Deir al-Balaj. A més, els bombardejos israelians han deixat al voltant de 80 ferits, la majoria dels quals civils.

Israel ha mobilitzat sobre el terreny 1.500 soldats i també 40.000 reservistes en una ofensiva per aire i mar. El govern de Netanyahu, però, podria estar preparant una incursió terrestre a la Franja i ja ha advertit l'exèrcit que es prepari per una llarga campanya militar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut