Alpicat

Petit terratrèmol a Alpicat, precedit d'un fort impacte

S'especula que la possible causa del sisme, d'1,9 graus, hagi estat la caiguda d'un meteorit, però no s'ha pogut confirmar

RedaccióActualitzat

Ensurt per als veïns d'Alpicat, al Segrià, quan faltaven pocs minuts per arribar a les dotze de la nit. Al poble han notat els efectes d'un petit terratrèmol, d'1'9 graus en l'escala de Richter, segons ha constatat l'Institut Cartogràfic i Geològic.

A Alpicat, on els carrers de seguida han recuperat la tranquil·litat habitual d'una nit d'estiu, asseguren que el tremolor ha anat precedit d'un fort cop, d'origen, de moment, desconegut. A les xarxes socials han aparegut testimonis i fins i tot alguna fotografia del que podria ser la causa de tot plegat: un meteorit.

L'alcalde de la població, Pau Cabré, ha explicat que havien sentit un fort impacte: "Poc abans de les 12 s'ha notat un espetec, com un cop, a totes les cases del poble. Tothom s'ha espantat, perquè no era normal. Hem fet un tomb i hem vist que no havia caigut res, tot era al seu lloc. Aparentment tot estava tranquil." Però les xarxes socials han començat a especular. "Deien que s'havia vist alguna mena d'estel que podia ser un meteorit -diu l'alcalde-. Hem mirat si hi podia haver algun incendi, però no hem vist res. Un cop passat l'ensurt, tothom ha anat a dormir." Amb la llum del dia, a Alpicat miraran de trobar una explicació del que ha passat aquesta mitjanit.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut