Madrid

Els gossos i gats s'hauran de comprar per catàleg o directament als llocs de cria, segons la llei que prepara el govern espanyol

La llei que prepara el govern espanyol preveu que les mascotes s'hauran de comprar per catàleg o directament als llocs de cria

RedaccióActualitzat

El govern espanyol vol prohibir per llei que les botigues d'animals puguin tenir gossos i gats. De fet, si el projecte de llei del comerç i tinença de gats i gossos tira endavant, la venda a botigues, que suposa entre el 10 i el 15% del total, quedarà prohibida.

Les mascotes només es podran comprar per catàleg per internet o bé anant directament al criador professional. Però el projecte de llei també obre la porta a la figura del criador ocasional, que pot vendre o regalar fins a cinc gossos per ventrada i any a través d'internet.

L'executiu diu que el projecte de llei pretén evitar la compra compulsiva de mascotes, argument que els botiguers qüestionen. I és que asseguren que la majoria de gossos abandonats són grans i de raça barrejada, justament els que no es venen a les botigues.

El sector confia que es tinguin en compte les seves al·legacions i adverteix que els establiments que no ofereixen serveis complementaris com la perruqueria, per exemple, corren un greu perill de desaparició.

La llei catalana del 2007 ja va fixar que els gossos que es posen a la venda en les botigues estiguin en un espai amb unes mides concretes i que no estiguin exposats a l'aparador per evitar el que es qualificava de compra compulsiva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut