Romero ha estat l'heroi de l'Argentina aturant dos penals. (Foto: Reuters)
Mundial

L'Argentina supera Holanda als penals i s'enfrontarà amb Alemanya en la final del Mundial del Brasil

L'Argentina s'ha classificat per jugar la final del Mundial de Brasil després de superar a Holanda a la tanda de penals. En un partit marcat per la por dels dos equips a perdre, la final s'ha decidit per 4 gols a 2 als penals després que els 90 minuts reglamentaris i la pròrroga acabassin sense gols. El porter Romero ha aturat dos penals i ha donat la classificació per a la cinquena final d'un Mundial al combinat d'Alejandro Sabella.

Actualitzat

L'Argentina s'ha classificat per jugar la final del Mundial de Brasil després de superar Holanda en la tanda de penals. En un partit marcat per la por dels dos equips a perdre, la final s'ha decidit per 4 gols a 2 als penals després que els 90 minuts reglamentaris i la pròrroga acabessin sense gols. El porter Romero ha aturat dos penals i ha donat la classificació per a la cinquena final d'un Mundial al combinat d'Alejandro Sabella.

Abans de començar el partit, s'ha guardat un emotiu minut de silenci a l'estadi de Sao Paulo en memòria d'Alfredo Di Stéfano. El duel ha començat amb lleuger domini de l'Argentina, però ben aviat s'ha vist que els dos equips no es trobaven còmodes amb la pilota. Van Gaal ha sabut tallar les vies de creativitat dels de Sabella i quasi amb marcatges a l'home ha portat el partit al terreny que li interessava. Amb un xut de falta que ha aturat sense gaires problemes l'holandès Cillesen al minut 14, Leo Messi ha fet la seva primera aparició estel·lar al matx. I una rematada de cap de Garay a la sortida d'un còrner ha sigut l'altra aproximació de cert perill dels de Sabella. Sense cap ocasió clara de gol s'ha arribat al descans en un partit marcat per la por a perdre.

Ningú vol perdre, ningú arrisca

En la segona, Van Gaal ha fet entrar Janmaat per Martins Indi. El canvi no ha representat variacions en el guió del partit i la pluja ha ajudat en l'espessor del joc de les dues seleccions. Els minuts han anat transcorrent sense que cap dels dos equips pogués fins i tot intentar un xut a porta, i només l'emoció i la incertesa del resultat feien interessant aquesta segona semifinal del Mundial del Brasil.

A un quart d'hora del final el partit s'ha animat amb dues ocasions, tot i que, finalment, les jugades han estat anul·lades per fora de joc. Primer Van Persie no ha pogut rematar en condicions una centrada per banda dreta i, en la jugada següent, Higuaín l'ha tinguda. La seva rematada al lateral de la xarxa no ha estat vàlida per posició antireglamentària. Palacio i el Kun Agüero han entrat al camp per Enzo Pérez i Higuaín. Els argentins tampoc han trobat amb aquests jugadors la via d'aigua a la defensa dels neerlandesos i ha estat Robben, ja en el temps afegit, qui l'ha tinguda. Mascherano de forma miraculosa ha salvat l'acció del del Bayern. Amb aquesta acció s'ha arribat al temps extra de 30 minuts.

El finalista es decideix als penals amb Romero com a heroi

El cansament físic ha passat factura als jugadors en els 30 minuts extres. Van Gaal ha fet entrar Huntelaar per Van Persie. Robben, poc actiu al matx fins a llavors, ha aparegut amb una bona ocasió que podia haver obert el marcador. A la segona part de la pròrroga i quan no estava passant res, Palacio ha rematat a les mans de Cillesen una bona jugada d'atac davant la desesperació dels aficionats argentins. Animats, els argentins n'han tingut una altra en una bona jugada de Messi que Maxi Rodríguez ha rematat fluix a les mans del porter holandès.

Sense gols novament, el partit s'ha decidit a la fatídica tanda de penals. Holanda ha errat el primer llançament de la tanda de penals. Messi ha fet el de l'Argentina. El porter argentí Romero s'ha erigit en l'heroi del duel aturant el tercer llançament dels holandesos, de Sneijder. I Maxi Rodríguez, que havia entrat a la pròrroga ha sentenciat el pas a la final amb el quart gol de penal dels de Sabella.

Anar al contingut