Barcelona

Homs: "La reunió amb Rajoy està demanada i jo estic convençut que es farà"

El portaveu del govern diu que "ho tenim tot identificat i previst, pel que fa als instruments que permetran dur a terme la consulta"

RedaccióActualitzat

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que "la reunió amb Mariano Rajoy està demanada i jo estic convençut que es farà". Unes declaracions que arriben l'endemà de l'estira-i-arronsa entre el govern espanyol i el català al voltant de la trobada. I és que el president de la Generalitat va afirmar al Parlament que havia demanat formalment una entrevista amb el president del govern espanyol i lamentava que encara no hagués rebut resposta, mentre que l'executiu del PP negava que Mas hagués sol·licitat la reunió i assegurava que Rajoy atendria Mas "el dia que la demani". Homs ha dit, però, que no té proves de la petició perquè "no gravem converses".

Per a Homs, "el que volem és que almenys no posin traves que fem la consulta a través de la llei de Consultes que s'està ultimant". Una normativa que el govern espera que quedi aprovada el setembre, després de passar pel Consell de Garanties Estatutàries. En qualsevol cas, el portaveu del govern ha assegurat que "ho tenim tot identificat i previst, pel que fa als instruments que permetran dur a terme la consulta". "Per què hem de tirar la tovallola abans d'hora? No l'entenc, aquesta actitud", s'ha preguntat el també conseller de la Presidència, per al qual "les solucions no han de passar per fer més retallades, sinó per obtenir més ingressos".

"Hi ha un horitzó, el del 2016, que crec que es manté, però s'haurà d'anar veient com es desenvolupa la legislatura", ha manifestat també el conseller, que hi ha afegit que "al marge del que passi amb la consulta, és evident que les pròximes eleccions que es facin seran molt especials".

Sigui com sigui, Homs ha dit: "És clar que s'ha de fer aquesta consulta. No sé per què alguns es posen la bena abans de la ferida" i ha retret a Miquel Iceta: "Jo seria més prudent a titllar de 'nyap' el que han acordat dues terceres parts del Parlament."

D'altra banda, Homs ha manifestat que "el que pretén el govern espanyol de retenir-nos l'import de l'educació en castellà és un abús de poder. És confiscar l'autonomia". Davant d'això, ha avançat que recorreran la decisió del govern espanyol.

Anar al contingut