Tarda de sol, núvols i calor moderada

Diumenge hi haurà pocs canvis en el temps. El risc de ruixats intensos serà més baix, però no farà net del tot. El sol escalfarà, però sense portar la calor més intensa típica de l'estiu. Haurem d'esperar la canícula fins a mitjans de setmana.

Actualitzat

Diumenge acabem una setmana d'estiu anòmala, i ho farem amb un temps molt similar al de dissabte, amb un gran contrast entre el sud i ponent i les comarques orientals i el Pirineu. L'aire fred en altura es retira una mica, però la inestabilitat no desapareix del tot. Les temperatures continuaran contingudes. La tramuntana i el mestral marxaran a partir de primera hora del matí.

Sol i núvols

El patró de nuvolositat serà molt similar al de dissabte, és a dir, amb un cel mig ennuvolat a punts del nord-est, i amb bancs de núvols que poden afectar punts de la costa Brava i la costa Central, tot i que més trencats i de manera més transitòria. El cel estarà serè a la major part de Lleida i Tarragona

A la tarda, les nuvolades de calor es deixaran veure pel Pirineu, el Prepirineu i punts de muntanya del nord-est, amb risc que derivin en alguns ruixats poc abundants en general, amb algun de més moderat cap a l'entorn de la Garrotxa. Cap a ponent i cap al sud, el dia seguirà assolellat en general. Al final de la jornada, una cua frontal fregarà l'extrem nord del país, i es tornarà a tapar a la Vall d'Aran.

Calor sense excessos

Un dia més, les temperatures quedaran lluny d'excessos estiuencs. Les mínimes han baixat a l'Empordà i a punts del Pirineu, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, mentre que han pujat al Prepirineu i cap a ponent. En general, les variacions han estat molt petites. Les màximes pujaran en conjunt. Els termòmetres com a màxim podran arribar als 32 o 33ºC. L'ambient serà més agradable al Pirineu, gràcies al sol matinal. A la costa Daurada, les temperatures baixaran una mica.

Al País Valencià i les Balears, esperem grans clarianes i núvols dispersos inofensius al matí i algunes nuvolades de tarda, amb risc d'alguna gotellada a la zona del Maestrat.

I els pròxims dies...

De mica en mica anirem cap a una configuració més típica de l'estiu: anticicló de les Açores més ferm, sense passadís de vents de tramuntana i mestral, i amb baixa tèrmica a l'interior peninsular. L'aire càlid anirà arribant pas a pas, sobretot a partir de mitjans de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut