Gaza

Israel ordena bombardejos massius al nord de Gaza i recomana als palestins que marxin

L'exèrcit d'Israel llença atacs aeris contra poblacions del nord Gaza que obliguen més de 10.000 palestins a refugiar-se a instal·lacions de l'ONU o fugir cap al sud

RedaccióActualitzat

L'amenaça d'Israel de bombardejar de forma massiva posicions del nord de Gaza provoca un èxode de ciutadans palestins que busquen refugi en instal·lacions de Nacions Unides o que fugen cap al sud. Avions de l'exèrcit han llençat ja tres atacs aeris contra poblacions palestines del nord de Gaza després de demanar a la població civil que es refugiï en poblacions del sud.

Segons responsables de Nacions Unides a la zona, més de 10.000 palestins han abandonat les seves vivendes i busquen refugi a les instal·lacions de l'ONU a Gaza, tot i que el nombre de refugiats no para de créixer. Altres marxen cap al sud sense destí concret, fugint dels bombardejos amb les poques pertinences que han pogut aplegar.

Gairebé 200 morts en sis dies

Les últimes 24 hores els atacs contra posicions palestines s'han multiplicat. El nombre de morts podria arribar a 200, des que va començar l'ofensiva d'Israel a començament de setmana. Només aquesta nit, l'atac a la vivenda d'un policia palestí ha provocat la mort d'una vintena de persones.

L'exèrcit israelià ha demanat als habitants de diverses poblacions del nord de la Franja que evacuïn "immediatament" les cases ja que tenen la intenció de fer bombardejos massius a la zona. L'objectiu dels avions és destruir el lloc des d'on Hamas podria llençar els míssils dirigits cap a territori israelià.

Protecció internacional

El president palestí Mahmoud Abbas ha demanat a les Nacions Unides que aculli l'estat palestí sota la seva "protecció internacional". Abbas demana al secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, la protecció internacional del seu organisme davant els atacs que els palestins reben d'Israel.

El govern palestí demanarà una reunió d'urgència del Consell dels Drets Humans de l'ONU a Ginebra per denunciar la degradació de les condicions de vida a Gaza i la violació contínua dels drets humans internacionals per part d'Israel.

Netanyahu nega un alto el foc

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha acusat Hamas d'utilitzar la població civil a la Franja de Gaza com a "escuts humans" i ha deixat clar que no hi haurà alto el foc sinó que Israel continuarà amb la seva ofensiva fins que aconsegueixi restaurar la calma.

"Hamas està usant els residents de Gaza com a escuts humans (...), per tant, per cada atac a Gaza contra civils, que nosaltres lamentem, Hamas i els seus socis són els únics responsables."

Es tracta de la primera vegada que Israel fixa un ultimàtum a la població de Gaza des que dimarts van començar els atacs. En el comunicat que ha fet públic l'exèrcit, es demana als residents de Beit Lahiya que s'allunyin, per la seva seguretat, dels activistes de Hamas i de les zones on centren la seva activitat. El comunicat té un to marcadament amenaçador:

"L'armada israeliana té la intenció d'atacar les infraestructures terroristes. L'operació serà limitada en el temps. Aquells que no respectin les instruccions posaran en perill la seva vida i la dels seus familiars."

Segons la ràdio militar, l'exèrcit de l'aire passarà a una nova etapa i farà "atacs sense precedents" contra les posicions dels milicians de Hamas. En aquest sentit, Netanyahu ha tornat a dir que "l'exèrcit israelià està preparat per a totes les possibilitats", apuntant així a una possible intervenció terrestre.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut