El papa Francesc en una pregària per la pau.
El papa Francesc en una pregària per la pau.
Ciutat del Vaticà

El papa diu que a l'Església hi ha un 2% de pedòfils en una entrevista a "La Repubblica"

En una entrevista aquest diumenge a "La Repubblica", afirma que afrontarà amb severitat els casos de pedofília a l'Església

RedaccióActualitzat

El papa Francesc, en una entrevista que publica aquest diumenge el diari italià "La Repubblica", afirma que un dos per cent dels sacerdots catòlics són pedòfils. Ho qualifica de "lepra" i afirma que afrontarà amb tota "severitat" els casos de pedofília dins de l'Església catòlica.

Segons el papa, la corrupció d'una criatura és una cosa terrible i immunda, especialment si té lloc en l'entorn de la família i els amics. Un problema que també afecta l'Església catòlica. Francesc I es mostra molt preocupat per aquesta xifra del 2 per cent que li han fet arribar els seus col·laboradors, i que equivaldria a uns 8.000 capellans. Però encara va més lluny i afirma que entre els pedòfils també hi ha bisbes i cardenals.

Per tot plegat, ha qualificat la situació d'insostenible, i més encara perquè hi ha persones dins l'Església que en coneixen casos però callen.

El papa s'ha mostrat disposat a afrontar-la amb severitat: "Com Jesús, faré servir el bastó contra els capellans pedòfils".

Però el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, s'ha afanyat a reaccionar en un comunicat al mateix diari. Ha dit que l'entrevista no recull les paraules exactes del papa, que fa cites que no són literals. S'adreça al periodista que fa l'entrevista, Eugenio Scalfari, dient-li que en les cites del papa obre cometes i s'oblida de tancar-les. "Oblit o reconeixement explícit que està fent una manipulació per als lectors ingenus?", es demana Lombardi

Dilluns, el papa va demanar perdó "pels pecats d'omissió" comesos per líders de l'Església en relació amb els abusos sexuals. Ho fa ver en una missa a la seva residència vaticana, davant de sis víctimes d'abusos sexuals.
Anar al contingut