Gaza

Netanyahu acusa Hamas de la mort de civils palestins i retarda la incursió militar terrestre

El primer ministre d'Israel considera que Hamas fa servir la seva població per protegir els seus míssils i, d'altra banda, ha decidit deixar en espera la incursió militar terrestre a la Franja de Gaza fins a veure com evolucionen els esdeveniments els pròxims dies

RedaccióActualitzat

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, acusa el grup Hamas de ser el causant de la mort "accidental" de civils palestins en els raids de l'aviació hebrea sobre la Franja de Gaza.

En declaracions a una televisió nord-americana, el president d'Israel ha explicat que Hamas fa servir la seva població per protegir els seus míssils.

Netanyahu deixa en "standby" la incursió militar terrestre

Per altra banda, el gabinet de seguretat del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha decidit deixar en espera la incursió militar terrestre a la franja de Gaza fins a veure com evolucionen els esdeveniments els pròxims dies.

No obstant això, han decidit seguir augmentant les seves forces al voltant de la franja de Gaza i continuen amb l'allistament de més reservistes fins arribar als 40.000 aprovats fa uns dies.

Israel té preparades a les fronteres de la Franja quatre brigades d'infanteria i centenars de tancs i blindats, encara que de moment prefereix insistir en l'opció aèria per evitar un bany de sang.

En les últimes quatre hores, la Força Aèria ha intensificat els seus bombardejos sobre la Franja, on ja han mort 167 palestins i 1.120 han resultat ferits.

L'ofensiva israeliana se centra en les últimes hores al nord de l'enclavament mediterrani, on milers d'habitants han hagut d'abandonar les seves cases després de l'ultimàtum que els havia donat l'exèrcit hores abans.

Segons fonts governamentals, sembla que tal com creix el nombre de soldats a la frontera creixen també les possibilitats que aquesta incursió es faci.

Aquest dilluns, quan es compleix una setmana de l'inici de les hostilitats, viatjarà a la regió el ministre d'Exteriors alemany, que s'entrevistarà amb Netanyahu i amb Mahmud Abbas, president de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina.

Anar al contingut