Giglio

Comencen a reflotar el "Costa Concordia" dos anys i mig després de naufragar

El creuer que va naufragar fa dos anys i mig davant la costa de la Toscana el remolcaran fins a Gènova

RedaccióActualitzat

A primera hora del matí s'ha començat a reflotar el "Costa Concordia", el creuer que va naufragar el 13 de gener del 2012 a l'illa de Giglio, a la costa de la Toscana, a Itàlia, amb el resultat de 32 persones mortes. Les operacions per reflotar el vaixell duraran, almenys, fins al cap de setmana. El mètode consisteix a injectar-li aire per fer-lo pujar un parell de metres. Llavors el portaran mar endins per poder-lo remolcar cap a Gènova, a 370 quilòmetres de distància, on es desballestarà.

Es tracta d'una operació molt complexa, la primera que es fa en una nau de les dimensions del "Costa Concordia". Es calcula que la tragèdia costarà a l'empresa de creuers més de 1.500 milions d'euros.

El naufragi d'aquest creuer va causar la mort de 32 passatgers quan va impactar contra un escull a la costa de Giglio. La companyia naviliera va admetre que l'accident va passar després que el capità del vaixell, Francesco Schettino, es va acostar massa a la costa, canviant d'aquesta manera la ruta establerta. Schettino afronta un procés judicial que va començar fa un any. L'acusen d'homicidi múltiple, d'abandonament de la nau i de no haver informat les autoritats portuàries immediatament després del naufragi. Li demanen 20 anys de presó.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut