Primer capítol de l'episodi canicular

Dimecres vivim l'aperitiu d'un episodi canicular que tindrà una data de caducitat bastant curta. La tarda serà de sol gairebé arreu, amb l'excepció de les nuvolades de calor al Pirineu. Les temperatures pujaran arreu, igual que la sensació de xafogor. Entre dijous i divendres, la calor arribarà al seu màxim.

Actualitzat

Dimecres fa més juliol a més indrets, i no només cap a ponent i el sud: el sol i la calor han guanyat protagonisme a la major part del país, i el dia marca l'inici d'un període canicular de curta durada. Les temperatures començaran a baixar una mica dissabte, i bastant més diumenge.

Menys núvols

Els núvols baixos, que han fet la guitza al litoral i al nord-est els últims dies, han perdut presència. Em vist alguns de baixos, sobretot a punts d'interior de Girona, però més esquerdats que no pas ahir. A la costa també fa més net, i els núvols baixos han quedat molt restringits a punts de la costa Daurada a primeres hores. A la resta, hem tingut un matí assolellat i càlid. Les temperatures de primera hora han estat més altes que les de dimarts a la meitat oest, mentre que han baixat entre 2 i 4 graus a l'Empordà.

A la tarda, els núvols costaners hauran minvat, però al mateix temps creixeran els núvols de calor. De nou es localitzaran sobre el Pirineu i el Prepirineu, i podran deixar algun ruixat poc abundant. A la resta, el sol escalfarà de valent. Les temperatures màximes pujaran arreu, tret de la costa, on ho farà la sensació de xafogor. La marinada entrarà amb moderació a l'interior de les Terres de l'Ebre. Les temperatures ja pujaran per sobre dels 30 ºC al Pirineu, cap als 33 al nord-est i sobre els 36 ºC a punts de la depressió Central.

Al País Valencià, també esperem alguns núvols baixos costaners, mentre que a les Balears les nuvolades seran d'evolució, a l'interior de Mallorca. Les temperatures arribaran al voltant dels 36 ºC a l'interior del País Valencià.

I els pròxims dies...

La canícula arribarà al seu màxim dijous o divendres, amb temperatures que poden arribar als 40 ºC de manera puntual, en els indrets més càlids del país, i amb valors sobre els 30 ºC i amb forta xafogor a la costa. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut