El Masnou

Protecció Civil reobre les platges del Masnou i Premià de Mar en no trobar rastre de les tintoreres

La Creu Roja ha supervisat el litoral entre el Masnou i Premià de Mar i no ha trobat rastre de les tres tintoreres que s'hi van detectar dimarts

RedaccióActualitzat

El bany torna a estar autoritzat a les platges del Masnou i Premià de Mar, al Maresme. La Creu Roja ha comprovat aquest dimecres al matí que ja no hi havia cap rastre de les tres tintoreres que es van detectar a la zona dimarts i s'ha hissat la bandera verda, de manera que el bany torna a estar permès.

Les tintoreres són una espècie molt habitual al Mediterrani. Poden arribar a fer dos metres i mig de llargada i pesar 80 quilos. En declaracions a Catalunya Ràdio, el biòleg marí Manel Gazo ha explicat que si no se'ls molesta, no són animals agressius amb els humans.

La tintorera s'alimenta principalment de petits peixos i cefalòpodes, sobretot de calamar. També pot incorporar a la seva dieta petits taurons, cetacis, carronya i en alguna ocasió ocells marins.

Els socorristes van donar la veu d'alerta cap a les 12.30 hores de dimarts després de detectar la presència d'un petit tauró a la platja d'Ocata. Més tard van comprovar que aquest primer exemplar anava acompanyat per dues tintoreres més.

Es va hissar la bandera vermella i es va prohibir el bany a les platges d'Ocata, el Masnou, les de Ponent, la de Descàrrega, la de Pla de l'Os i Bellamar. Al llarg del matí, un cop s'hagi supervisat la zona, s'hi podria tornar a permetre el bany.

El cas d'aquestes tres tintoreres no és l'únic exemple de presència de taurons a les platges catalanes. Des del 2006 fins ara es té constància de més de nou casos de taurons de diferents espècies a prop de les costes de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut