La Comissió d'Afers Institucionals ha votat el dictamen de la llei de consultes. (Foto: ACN)
La Comissió d'Afers Institucionals ha votat el dictamen de la llei de consultes. (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament aprova en comissió la llei de consultes amb els vots contraris de PPC i C's

El text s'ha aprovat en comissió amb els vots favorables de tots els grups excepte PPC i Ciutadans, que han advertit que és un "engany"

RedaccióActualitzat

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament ha aprovat el dictamen de la llei de consultes, pas previ a la seva aprovació en el ple. Hi han votat a favor tots els grups excepte el Partit Popular i Ciutadans, que han advertit que és un "engany". Les esmenes del PPC, Ciutadans, PSC i Iniciativa han estat rebutjades. 

Aquest vistiplau té lloc després de més d'un any i mig de treballs. Segons el coordinador de la ponència, el diputat de CiU Josep Rull, el text dóna cabuda legal a la consulta"Serà una llei que empararà la consulta del 9 de novembre i que permetrà que els catalans puguin participar en tantes decisions de construcció política com vulguin en l'àmbit de Catalunya i en l'àmbit local. No és només una llei per al 9 de novembre, també és una llei per al 9 de novembre." 

Un cop superat aquest tràmit, la llei haurà de passar ara pel Consell de Garanties Estatutàries perquè dictamini si és constitucional i si s'adequa a l'Estatut. Després, se sotmetrà a l'aprovació definitiva en el ple del Parlament al setembre.

Anar al contingut