Barcelona

La Sindicatura de Comptes revela múltiples irregularitats en el Fòrum de les Cultures

La Sindicatura de Comptes assegura que l'esdeveniment, celebrat el 2004, va costar 25 milions més del que deien els comptes oficials

RedaccióActualitzat

La Sindicatura de Comptes ha elaborat dos informes sol·licitats pel Parlament sobre el Fòrum de les Cultures, que va tenir lloc a Barcelona entre el 9 i el 26 de maig del 2004. Els documents se centren en el consorci organitzador de l'esdeveniment, en el qual participaven a parts iguals l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i la societat Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004, que va ser l'ens que va preparar i va executar totes les activitats.

Segons la Sindicatura, l'esdeveniment va costar 240 milions d'euros, 25 milions més del que reflectien els comptes oficials. Els diners van ser aportats per l'Ajuntament de Barcelona i els governs català i espanyol.

A més, es va incomplir la normativa de contractació pública en la tria de patrocinadors i "se'ls van atorgar certs privilegis pel que fa a la prestació de serveis".

La societat Fòrum Universal va establir procediments de contractació que no garantien els principis de publicitat i concurrència que s'exigien, ja que el personal es va contractar moltes vegades a través d'empreses de treball temporal. D'altra banda, es van produir "incompliments de la legislació" sobre increments retributius i gratificacions al personal.

La Sindicatura de Comptes també fa constar una falta de planificació i de control de les activitats de l'esdeveniment.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut