Barcelona

Multat el subinspector dels Mossos que va agredir David Fernàndez durant el desallotjament dels "indignats"

Tot i que va ser absolt, ara l'Audiència de Barcelona el condemna a pagar més de 400 euros per excedir-se en l'ús de la força.

RedaccióActualitzat

Segons ha pogut saber TV3, l'Audiència de Barcelona qualifica de "repudiable" i "desproporcionada" l'actuació del subinspector dels Mossos d'Esquadra que va ser jutjat per agredir David Fernàndez, de la CUP, durant el desallotjament dels "indignats" de la plaça Catalunya fa tres anys. El subinspector va ser absolt a la via penal, però ara l'Audiència el condemna a pagar una multa de 225 euros, més de 200 d'indemnització, per una falta, per no haver actuat d'acord amb la normativa.

El tribunal critica també els cops de porra i la força utilitzada per altres mossos. A més, posa de relleu que Fernàndez no oposava resistència ni tampoc estava en una actitud perillosa que justifiqués la força emprada pels policies.

L'Audiència alerta que les actuacions policials tan desproporcionades provoquen una profunda alarma social i que les persones que protestaven aquell dia ho feien de forma pacífica i sense posar tercers en perill. I subratlla que la violència encara és més reprovable quan l'agressor és justament aquell que està cridat per la llei a protegir els ciutadans i no a maltractar-los.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut