L'ISIL, contra els cristians a l'Iraq.
L'ISIL, contra els cristians a l'Iraq.
Mossul

L'Estat Islàmic amenaça de matar tots els cristians que no es converteixin a l'islam a partir d'aquest cap de setmana

L'ultimàtum de l'ISIL, que controla el nord de l'Iraq, vol posar el punt final a la presència cristiana a Mossul, que ha estat constant durant dos mil·lennis

RedaccióActualitzat

Centenars de famílies cristianes fugen de la segona ciutat de l'Iraq, Mossul, per la pressió dels extremistes de l'Estat Islàmic, que amenacen de matar tots els cristians que no es converteixin a l'islam a partir d'aquest cap de setmana. Aquestes milícies islamistes controlen la ciutat des de fa un mes.

L'ultimàtum de l'ISIL, que controla el nord de l'Iraq, vol posar el punt final a la presència cristiana a Mossul, que ha estat constant durant dos mil·lennis.

Les comunitats cristianes de l'Iraq (caldeus, assiris, siríacs i armenis catòlics o ortodoxos) són de les més antigues del món i estan vivint una llarga agonia des de la invasió nord-americana, l'any 2003.

Llavors hi havia un milió i mig de cristians a tot el país. Ara, onze anys més tard, només en queden 400 mil, per culpa de l'impacte de la violència interreligiosa.

El cop de gràcia pels cristians del nord de l'Iraq ha estat la fulgurant expansió dels radicals islamistes de l'ISIL, que han proclamat un califat islàmic entre Síria i l'Iraq.

Aquests, doncs, els obliguen a convertir-se a l'islamisme i a pagar un impost discriminatori o, si no, com han assegurat textualment, els passaran per l'espasa.

En els últims dies, l'Estat Islàmic ja ha lapidat dues dones acusades d'adulteri.

Anar al contingut